StoryEditorOCM
DubrovnikDUBROVČANI ZBUNJENI |

BEZ ZAŠTITNE OPREME - NO PASARAN! U spenzu sa šalom i u zimskim rukavicama?!

Piše PSD.
23. ožujka 2020. - 13:40
Ovih se dana moglo čuti kako ulaz u butigama bez maski i rukavica neće biti dozvoljen. Javila nam se tako sugrađanka iz Mokošice kojoj je zbog nenošenja zaštitne opreme, maske i rukavica, zapriječen ulaz u tamošnju butigu.

Kako sama nema rukavice i masku, pošla je u obližnju apoteku da bi joj nakon jednosatnog čekanja u redu rekli kako ni u apoteci nema maski, rukavica pa čak ni sredstava za dezinfekciju pa se naša sugrađanka pita kako će uopće ući u butigu s maskom i rukavicama kad maski i rukavica nema?!

Provjerila je sugrađanka upute Nacionalnog stožera civilne zaštite, provjerila je i web-stranicu dotičnog trgovačkog lanca, ali nije pronašla službenu mjeru, preporuku koja kupcima bez zaštitne opreme zabranjuje ulazak u butige. Mnogi su se tako vratili praznih ruku, a oni inovativni dosjetili su se te su sa šalom i zimskim rukavicama pošli u spenzu! Doduše, trenutne vremenske okolnosti uvjetuju takve 'modne' detalje, ali što kad zatopli?!

Također, donosimo još jedan primjer s Grude gdje se na ulaznim vratima tamošnje butige pojavila ista uputa. Poslali smo upite trgovačkim lancima te čekamo službeno očitovanje.       

Napomenimo i to kako je iz središnjeg ureda Hrvatske pošte stigla službena obavijest kako korisnici u poštanske urede na područje cijele Hrvatske mogu ući isključivo uz nošenje zaštitne maske.
02. svibanj 2024 00:51