StoryEditorOCM
DubrovnikGRAD PO MJERI GRAĐANA

Betoniranje pilota na cesti Tamarić, košćele u Novoj Mokošici, Aglomeracija istovremeno na desetak lokacija, javna nabava za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik

Piše Grad Dubrovnik
1. ožujka 2024. - 10:23

DVOSMJERNA SPOJNA CESTA

Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

U sklopu radova na izgradnji ceste Tamarić, koja će spajati OŠ Mokošica s nerazvrstanom cestom Lozica-Mokošica-Komolac-Sustjepan, u tijeku je izrada pilota, odnosno bušenje te armiranje i betoniranje, a na koje će se temeljiti potporni zidovi za buduću prometnicu.

image

Betoniraju se piloti na izgradnji ceste Tamarić

Grad Dubrovnik

Od ukupno 53 predviđena pilota izgrađeno ih je 20-ak, a s njihovom izvedbom paralelno će se raditi temelji i potporni zidovi na već završenim pilotima. Upravo zbog ovih radova intenziviran je promet kamionima-mikserima kroz naselje, Ulicom Bartola Kašića, zbog čega se dijelovi kolnika, dok traju ovi radovi, ne mogu koristiti za parkiranje. Izgradnja 900 metara duge dvosmjerne spojne ceste Tamarić ključna je investicija u cestovnu mrežu Mokošice, koja će rasteretiti Ulicu Bartola Kašića te osigurati uredno prometovanje do škole.

Nova cesta značajna je i zbog planirane nadogradnje i rekonstrukcije OŠ Mokošica, čime će ova škola, koja je posljednja u dvosmjenskom režimu nastave, ući u režim izvođenja nastave u jednoj smjeni. Izgradnja ceste omogućit će i uvođenje autobusne linije do škole, što će povećati i prometnu sigurnost u ovom dijelu Mokošice.

UREĐENJE ULICE BARTOLA KAŠIĆA

Novi nogostup i zaštitna ograda, posađena stabla košćele

Završili su radovi uređenja nogostupa i kolnika u Ulici Bartola Kašića u Novoj Mokošici. Uređeno je i asfaltirano 250 kvadratnih metara kolnika za parkirališnih mjesta te dodatnih 200 kvadrata kolnika uz nogostup. Izvedeno je ukupno 250 metara nogostupa. Uz nogostup je postavljeno 150 metara nove zaštitne pješačke ograde, dok je obnovljeno 140 metara postojeće zaštitne ograde. Na dijelu ulice, iz sigurnosnih razloga uklonjena su stabla alepskog bora, a na njihovom mjestu posađen je jednaki broj stabala košćele.

POVIJESNO ULAGANJE U SUSTAV VODOOPSKRBE I ODVODNJE

Radovi na Aglomeraciji istovremeno na desetak lokacija

Radovi na najvećem i najvažnijem komunalnom projektu u Dubrovniku, Aglomeraciji Dubrovnik, dobro napreduju, a trenutno se izvode istovremeno na desetak lokacija. Radi se na cijelom području grada, od povijesne jezgre preko Gruža i Lapada sve do Mokošice. U pitanju su većinom radovi na sanaciji sustava vodoopskrbe i odvodnje, što uključuje i sanacije crpnih stanica, ali i na izgradnji do sada nepostojećih dijelova mreže, posebice u odvodnji gdje se radi mreža na području Gospinog polja, koja je gotovo dovršena.

image

Postavljanje cjevovoda

Grad Dubrovnik

Na području Nove Mokošice, Obuljenog, Prijevora i Rožata dovršeno je otprilike 60 posto radova na izgradnji sustava javne odvodnje te vodoopskrbe, na području Knežice i Šumeta preko trećine investicije, dok je na području Lapada završeno nešto manje od trećine ukupnih radova. Do sezone intenzivno će se raditi i u povijesnoj jezgri na projektu sanacije mješovitog kanala odvodnje ispod Straduna i u poprečnim ulicama te sanaciji vodoopskrbe u Ulici Prijeko. Aglomeracija Dubrovnik ukupno je vrijedna 117 milijuna eura, od čega 90 posto čine bespovratne potpore iz EU fondova i nacionalnih sredstava.

ISPOD OPĆE BOLNICE

Pokrenuta javna nabava za izgradnju Centra za starije osobe Dubrovnik

Grad Dubrovnik pokrenuo je postupak javne nabave za izgradnju doma umirovljenika ispod Opće bolnice Dubrovnik koji će osigurati 205 smještajnih kapaciteta te pružanje usluga u zajednici za 410 korisnika. Realizacijom ovog projekta zadovoljit će se većina potreba smještaja dubrovačkih umirovljenika.

image

Čišćenje gradilišta kod Opće bolnice Dubrovnik

Grad Dubrovnik

Vrijednost radova izgradnje doma procijenjena je na 13.7 milijuna eura, a Grad Dubrovnik već je ranije osigurao 6.138.045,24 eura bespovratnih sredstava za u okviru poziva Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Uz dom u Gružu ovo je, nakon 50 godina, drugi projekt vezan uz skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg je pokrenula ova gradska uprava. Po završetku postupka javne nabave, početak radova očekuje se u lipnju ove godine. Podsjetimo, prošle je godine provedeno čišćenje terena koje je uključivalo rušenje preko 30 godina stare, oronule i nikad dovršene građevine, kao preduvjet za izgradnju novog, suvremenog objekta.

28. travanj 2024 10:21