StoryEditor
DubrovnikU ORGANIZACIJI DURA-e

BESPLATNA TECH RADIONICA ZA MLADE Arduino - napredna razina

Piše PSD.
19. veljače 2019. - 13:11
Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA organizira niz od šest TECH radionice za mlade. Radi se o inovativnim radionicama koje kombiniraju učenje i istraživanje, a prilagođene su potrebama korisnika neovisno o razini predznanja. Vrhunski predavači će polaznicima u par sati ponuditi najsuvremenija znanja i trendove iz raznih područja tehnologije.

Druga po redu radionica „Arduino – napredna razina“ održati će se 23. veljače 2019. godine u prostorijama DURA-e (Branitelja Dubrovnika 15, 20000 Dubrovnik) s početkom u 10:00 sati.

Radionica je namijenjena svim mladim osobama i onima koji se tako osjećaju.

Cilj radionice je nadograditi znanje usvojeno na prvoj radionici iz ciklusa, 'Arduino za početnike'. Na radionici će polaznici naučiti povezivati Arduino sa serverom putem različitih sustava bežičnog povezivanja (WiFi, Ethernet, ESP8826), kao i žično povezivanje dva ili više Arduino uređaja, te konfiguriranje jednostavne SQL baze i API-ja.

PROGRAM RADIONICE:

Korak 1: Komunikacija između dva IoT uređaja
Korak 2: Komunikacija IoT uređaja sa serverom – Ethernet
Korak 3: Komunikacija IoT uređaja sa serverom – WiFi
Korak 4: ESP8826
Korak 5: Konfiguracija jednostavne SQL baze i API-ja
Korak 6: Spajanje senzora na IoT uređaj
Korak 7: Slanje očitanja sa senzora na server

Trajanje radionica je predviđeno od 10:00 – 17:00 sati.

Letak možete preuzeti ovdje.

Predavači na radionici su Nikša Vlahušić i Dubravko Jakovljević.

Nikša Vlahušić je programer - magistar inženjer računarstva – FESB, Split. Ima više od 10 godina iskustva u različitim računalnim tehnologijama i platformama kao iOS, Android, PHP, HTML i CSS, a zadnjih 5 godina je nastala ljubav prema IoT uređajima, embedded sustavima, elektronici, umjetnoj inteligenciji, Smart City i Smart House konceptima. Zanima ga biologija, genetski inženjering, ekologija. Svoje radne provodi u IT uredima Direct Booker-a gdje radi kao backend programer.

Dubravko Jakovljević je mladi poduzetnik koji u slobodno vrijeme predaje na radionicama robotike i Arduino programiranja. Jedan je od suorganizatora openSUSE konferencije 2013. Sudjelovao je na Hackathonu 2015. godine kao natjecatelj, a svake godine nakon toga kao mentor. Dubravko je zaljubljenik u astronomiju i znanost općenito, voli putovati, a ostatak slobodnog vremena provodi uz knjige.

Prijavit se možete putem: Više informacija možete dobiti putem maila mpuljas@dura.hr ili telefonom 099 5361 271

Požurite, broj polaznika je ograničen!
#DURA
loading...

Izdvojeno

05. srpanj 2020 10:18