StoryEditorOCM
DubrovnikLOKALNI IZBORI 2021.

ANDRO VLAHUŠIĆ O SJEDNICI GRADSKOG VIJEĆA: ‘Građanima pričaju jedno, a rade potpuno suprotno!‘

Piše dv
30. ožujka 2021. - 12:14

Platforma Dubrovnik - naš grad oglasila se priopćenjem za javnost u kojoj se njihov kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić osvrće na jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća Grada Dubrovnika.

 - Posljednja sjednica Gradskoga vijeća još jednom je pokazala dva lica Mata Frankovića i HDZ-a. Građanima pričaju jedno, a rade potpuno suprotno. To se najbolje vidi na primjerima s jučerašnje sjednice - kaže kandidat za gradonačelnika Andro Vlahušić pa navodi primjere:

- Primjer prvi: „Uvest ću red u prostor promjenama GUP-a te učiniti stanove dostupne dubrovačkim obiteljima“ - kaže Mato Franković, a jučer HDZ i partneri usvoje da će se na padinama Petke graditi zgrade visine dvadeset dva metra dok stanovnici Mokošice, Rijeke dubrovačke, Gruža, Lapada ili Montovjerne ne mogu nadograditi svoju kuću i osigurati stan svojoj djeci jer su tom odlukom ujedno smanjene visine niskih, srednjih i visokih građevina za jedan kat, čime će se cijene nekretnina i stanova znatno povećati.

Primjer drugi: Donesen je Plan upravljanja u kojem prva rečenica glasi: „Grad Dubrovnik štiti i upravlja svjetskim dobrom, starim gradom Dubrovnikom“. Pred tri godine HDZ i Mato Franković predali su zidine, najvrjedniju imovinu grada Dubrovnika DPDS-u na 15 godina, dvije godine prije roka. Postoji li itko normalan, razuman i odgovoran u našemu gradu koji svoju najvrjedniju imovinu, koja je godišnje donosila i dvjesto milijuna kuna, poklanja drugima, a istovremeno uzima kredite koje će naša djeca morati vraćati?

I naposljetku najžalosniji primjer: Nakon četiri godine vlasti, poklonjene najvrjednije gradske imovine i uzetih 300 milijuna kuna kredita – dva puta više nego svi ostali gradonačelnici zajedno, nije izgrađen nijedan novi gradski stan. Odluka o dubrovačkom tj. Frankovićevom POS-u, koja nije u skladu s hrvatskom praksom i zakonima, doživjela je potpunu propast te nije ni usvojena na Gradskom vijeću. Nema ni zemljišta na Nuncijati za branitelje, stanova u Solitudu, ali ni stanova za zdravstvene djelatnike. Nema eto ni nadogradnje na vlastitim kućama - kaže Vlahušić pa dodaje:

- Možda nismo ni trebali očekivati drugačiju ostavštinu od čovjeka kome je osobni politički uspon uvijek bio ispred interesa građana, čovjeka koji i danas ima rezervni položaj u Saboru i dvostruka primanja, dok se naš Grad, njegovi stanovnici i gospodarstvenici nalaze u najizazovnijim vremenima još od Domovinskoga rata. Ali je barem još jednom dokazao ispravnost one stare uzrečice: ljude treba cijeniti po djelima, a ne po riječima! - zaključuje Andro Vlahušić.

26. travanj 2024 20:50