StoryEditorOCM
DubrovnikGRADSKI VIJEĆNIK O DUCARDU I PROJEKTU RESPECT THE CitY

Andro Vlahušić: "Napravit ćemo Destinacijsku Dubrovačku karticu!"

Piše DV
3. ožujka 2022. - 09:40
Dubrovnik, 050521 Konferencija za novinare platforme Dubrovnik nas grad odrzana je pred zgradom Gradske uprave. Na fotografiji: Andro Vlahusic.Bozo Radic/Cropix

-Na poziv gradonačelnika grada Dubrovnika Mata Frankovića održao sam danas sastanak na temu razvoja dubrovačke kartice u uredu gradonačelnika. Nakon što su cijene ulaznica za gradske zidine izjednačene sa cijenom dnevne Dubrovačke kartice od 1. siječnja ove godine u iznosu od 250 kuna, stvorile su se ozbiljne pretpostavke za drugu fazu razvoja Dubrovnik carda. Dubrovačka kartica pokrenuta je 2009. godine i kroz proteklih dvanaest godina stekla je povjerenje brojnih posjetitelja i turista grada Dubrovnika. Istovremeno je zaradila više od sto milijuna kuna u proračun grada Dubrovnika." - piše u priopćenju gradksi vijećnik platforme Dubrovnik naš grad Andro Vlahušić. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

-Pred mjesec dana napravio sam koncept razvoja Dubrovačke kartice u narednom razdoblju, te ga uputio pisanim putem gospodinu Frankoviću, koji ga je proslijedio Upravnom odjelu za kulturu na analizu. Prije deset dana održao sam sastanak s pročelnicom za kulturu gdjom Julijanom Brautović i Tonćijem Daničićem voditeljem Dubrovačke kartice od samoga početka 2009. godine.

Koncept razvoja dubrovačke kartice prihvaćen je kao dobra osnova za donošenje, konkretnoga projekta razvoja Dubrovačke kartice u narednih pet godina, koji treba donijeti Gradsko vijeće kao operativni i strateški projekt grada Dubrovnika. Na današnjem sastanku usaglasili smo se da operativni plan treba biti temeljen na Planu upravljanja povijesnom jezgrom, projektima Respect the city i Smart city Dubrovnik.

Gradskome vijeću predložiti će se i osnivanje radnoga tijela zaduženoga za konkretne poslove koje će biti sastavljeno od gradskih vijećnika, stručnih službi grada Dubrovnika, turističke zajednice, te tvrtki i ustanova u vlasništvu grada Dubrovnika koji imaju ideja i znanja kako napraviti vrhunsku Destinacijsku Dubrovačku karticu.

Na sastanku smo konstatirali kako unapređena, digitalizirana dubrovačka kartica treba donijeti kvalitetni sadržaj turistima , smanjiti gužvu u povijesnoj jezgri, te stvoriti znatne prihode proračunu grada Dubrovnika i njegovim korisnicima, kako bi što prije osigurali financijsku stabilnost grada Dubrovnika." - zaključio je Vlahušić.

21. lipanj 2024 22:28