StoryEditorOCM
DubrovnikNA VRHU MONTOVJERNE

Ako ste se zadnjih dana pitali kakva je to dizalica poviše Kineskog zida, mi smo provjerili i doznali o čemu se radi

Piše Ahmet Kalajdžić
4. veljače 2022. - 14:47

Na uzvisini Iznad Kineskog zida, na sjecištu Dubske i Ulice od Montovjerne upravo su počeli građevinski radovi na novoj višekatnici. Riječ je o višeetažnoj stanogradnji stambeno-poslovne namjene, čija bi izgradnja prošla gotovo nezamijećeno da iznad same parcele preko noći nije "niknula" višemetarska građevinska dizalica iznad Montovjerne koja se vidi iz skoro cijelog grada te je privukla pažnju građana. 

image
Ahmet Kalajdžić

Na gradilištu se već vide izliveni temelji za jedan stambeni objekt. Međutim, iz činjenice da moćni bageri doslovce ruju susjednu parcelu, može se zaključiti kako je riječ o pripremi za kopanje novih temelja, što nam je potvrdila i odgovorna osoba tvrtke- izvođača radova:

- Riječ je o izgradnji tri stambena objekta s 18 stanova raznih veličina i ukupne površine 1500 četvornih metara. Ipak, mogu reći kako će većina stanova biti površine do 50 četvornih metara, što su zapravo stanovi za kojima na našem tržištu postoji najveća potražnja. Oko dinamike izgradnje planiramo sva tri objekta konstruktivno dovršiti do konca ove godine, a s preostalim instalaterskim i radovima na uređenju interijera završiti do polovice 2023. godine, kad se može očekivati i useljenje - rekao nam je direktor tvrtke izvođača radova "Alfaplan građenje" Mato Butijer.

image
Gradilitše
Ahmet Kalajdžić

Na gradilištu je angažirana i mehanizacija tvrtke "Dubravica d.o.o." iz Mokošice, izgledni kooperant glavnog izvođača. Već se na prvi pogled može reći kako će vlasnici novoizgrađenih stanova imati 'pogled iz snova" jer s lokacije izgradnje, za vedra dana, 'puca pogled' prema Lokrumu i pučini. Na kopnu, panoramski pogled pada od tvrđave Imperijal na Srđu do Cavtata i vrhova 1234 metra visoke Sniježnice i dalje, te do Gorice sv.Vlaha i vrha Velike Petke.

Iz tri informativne table na ulazu na gradilište doznajemo kako je prijava početka građena uslijedila 26. studenog prošle godine te da je projektant, ali i tvrtka kojoj je povjeren stručni nadzor građenja arhitektonski studio Atelier 8 d.o.o., osnivača arhitekta Tomislava Đurkovića. On se, zajedno s Ines Mojaš pojavljuje i u ulozi investitora jednog od objekata, dok su investitori preostala dva objekta dubrovačka tvrtka za projektiranje, gradnju i usluge Loft d.o.o. Uz to ime se, uz objekt lamele A, pojavljuje ime Ljiljane Mrkušić, a uz lamelu B ime Antonije Đurković.

05. svibanj 2024 08:07