StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoRedovna sjednica

Zasjedao Upravni odbor Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije, evo o čemu se raspravljalo

Piše dv
17. veljače 2022. - 17:12

Na jučerašnjoj 11. redovnoj sjednici Upravnog odbora Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije obavljene su pripreme za provođenje redovnih izbora za tijela komorskog sustava koji počinju 01.travnja 2022. godine te za izvanredne izbore za predsjednika Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije. Krajem siječnja ove godine nakon kratke i teške bolesti napustio nas je dosadašnji predsjednik Ante Jakić, obrtnik iz Metkovića, te je potrebno provesti izvanredne izbore za novog predsjednika/predsjednicu naše Komore.

Upravni odbor je također financijski podržao Udruženju obrtnika Ploče za sudjelovanje na manifestaciji „Zeleno-plavo“ u Požegi koja će se održati 12. ožujka 2022. u Požegi kao i za pripremu tradicionalnog „Uskršnjeg doručka“ koje ovo udruženje sa svojim obrtnicima priprema građanima Ploča i njihovim gostima na uskršnji ponedjeljak (ukoliko to dopuste epidemiološke mjere).

Upravni odbor je odobrio i sufinanciranje manifestacije „ Dan malostonske kamenice“ u Malom Stonu prigodom proslave sv. Josipa, udruzi „Stonski školjkari“ koja okuplja obrtnike školjkare. I ove se godine očekuje dolazak predstavnika Uprave ribarstva sa kojima će se održati niz sastanaka sa temama važnim za školjkarstvo a planirana je i prezentacija projekta/monografije „Školjkarstvo u malostonskom zaljevu – prirodno bogatstvo, kulturna baština i način života“ čiji je nositelj udruga „Stonski školjkari“.

04. svibanj 2024 16:16