StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoVLADA DALA SUGLASNOST

U Kupare neće ulagati ni Merriot ni Ritz Carlton, već jedan od najluksuznijih hotelskih lanaca na svijetu!

Piše PSD.
7. lipnja 2018. - 16:24

Ministarstvu državne imovine Vlada je u četvrtak dala suglasnost za sklapanje aneksa I. ugovoru o realizaciji projekta Kupari, a investitor u taj projekt, tvrtka Avenue ulaganja očekuje da se za koji dan potpiše taj aneks s Ministarstvom kojem su već dostavili pismo namjere novog partnera za projekt, svjetski poznatog hotelskog lanca Four Seasons, prenosi Jutarnji list.

Tom novom suglasnošću izvan snage je stavljena Vladina odluka o davanju suglasnosti za sklapanje aneksa ugovora za Kupare od 10. travnja ove godine. Naime, nakon te prve suglasnosti investitor u projekt, zajednica ponuditelja u kojoj je vodeća tvrtka Avenue ulaganja, kao i Avenue Osteuropa sa sjedištem u Beču, nije prihvatila ponudu za sklapanje tog aneksa i tražio je dodatno usuglašavanje pojedinih odredbi, prije svega onih koje uređuju razloge za raskid ugovora i postupak raskida, navodi se u obrazloženju odluke Vlade.

Dodaje se da su te primjedbe i traženja investitora potom razmotrene, uz ocjenu da ih je korisno prihvatiti kako bi se osigurao nastavak realizacije projekta pa je 'složen' novi tekst aneks usuglašen između ugovornih strana.

Aneksom je tako definiran i pojam projekta Kupari I. u skladu s uvjetima iz javnog poziva za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za javno prikupljanje ponuda za realizaciju turističkog razvojnog projekta Kupari I. u Općini Župa dubrovačka i ponudom investitora, prenosi Jutarnji list.



 

03. svibanj 2024 14:08