StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvojaka konkurencija i zavidni rezultati

Turistička i ugostiteljska škola Dubrovnik ponovno osvaja medalje na natjecanju festivala Biser mora

Piše DV
31. ožujka 2023. - 11:01

Biser mora međunarodni je kulinarski festival kojeg organiziraju šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija (ŠKMER). Festival je osmišljen kao kuharsko natjecanje profesionalnih kuhara, slastičara, pizza majstora i turističko ugostiteljskih škola (srednjih i viših). Osim natjecanja manifestacija uključuje radionice, kulinarske programe, gastro izložbe, enološke radionice, prezentacija strane i domaće kuhinje i okrugle stolove. Ovogodišnji festival održao se od 28.03. do 01.04.2023. u Supetru na otoku Braču.

Natjecateljski timovi Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik koja je jedan od nositelja projekta “Uspostave regionalnog centra kompetentnosti u sektoru turizma i ugostiteljstva” koji je financiran EU fondom sudjelovali su u natjecateljskom dijelu festivala u “Timskom natjecanju škola – kategorija kuhari” i u kategoriji “Individualno natjecanje mentora”.

Natjecatelji su imali zadatak u zadanom vremenu pripremiti, skuhati i servirati menu, jedan žiriju, a drugi postaviti na izložbeni stol uz naziv jela i recept po kojem su jela pripremili. Nakon pripreme i posluživanja ocjenjivalo se i pospremanje i čišćenje radnog prostora.

U kategoriji Timsko natjecanje škola – kategorija kuhari oba tima Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik osvojila su srebrene medalje, prvi tim u sastavu Dubravko Grbić (3. G) i Petra Bevanda (3. G) uz mentora Lea Ljubičića i drugi tim Matija Lonco (3. F) i Erik Tahirović (3. G) uz mentora Jana Gashia, dok je nastavnik Tonći Vuleša u kategoriji Individualno natjecanje mentora osvojio brončanu medalju.

Iznimno smo ponosni na naše natjecatelje koji su unatoč jakoj konkurenciji i ove godine ostvarili zavidne rezultate! - pišu iz Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik.

27. travanj 2024 00:21