StoryEditor
Turizam i gospodarstvoOPET NA METI KRITIKA |

TIKTOKER IZ BERLINA PROZVAO NAŠU TURISTIČKU MEKU Suludo ste skupi, a i niste nešto. Samo želite izvući novce od turista, ima puno boljih destinacija

Piše DV/SD
9. listopada 2021. - 09:08
Turisti s prtljagom na StradunuTonči Plazibat/cropix

Jackthebackpacker, Tiktoker iz Berlina, doputovao je u Hrvatsku, u Dubrovnik, ali nije baš oduševljen kao mnogi drugi turisti. Snimio je video i objasnio što ga je razočaralo u našem gradu na obali - piše Večernji list, a prenosi Slobodna Dalmacija.

Tiktoker je već na početku naglasio je kako misli da je ovo jedan od onih gradova koji samo želi izvući zadnji novčić iz džepa turista.

“Sat vremena parkinga je 5,5, eura, ali dobro, ljubazni su pa vam daju 24 sata za samo 65 eura”, ironično je rekao i dodao da se suludo visoke cijene nastavljaju i u drugim uslugama, posebno u restoranima i kafićima.

“Porcija prženih krumpirića je 5,5 eura, hamburger 11, što i nije toliko strašno, ali onda opet Coca Cola 5,3 eura? Kakva pljačka.”

ožalio se i na gužvu u gradu koja je nepodnošljiva i zbog koje se ne može obići sve što jedan turist želi vidjeti.

“Ovo je još jedna velika prijevara – ako želite šetati poznatim zidinama, morate platiti čak 26 eura! Imaju i selfie muzej u kojem se možete slikati… Tko bi to htio?”

Za kraj je rekao kako mu se sviđaju cijene fast food restorana i supermarketa jer su jedine realne – sendvič je platio 3 eura - prenosi Slobodna Dalmacija.

“Ne želim biti previše negativan, ima lijepih stvari ovdje, ali ima i boljih destinacija. Suludo skupo!”

item - id = 1133596
related id = 0 -> 1133489
related id = 1 -> 1133407
09. listopad 2021 09:08