StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPOPUNJENI TEK 40%

Sutra zadnji letovi Jet2 prema Hrvatskoj

Piše PSD.
5. rujna 2020. - 10:43
Britanska aviokompanija fokusirana na leisure putnike obustavlja promet na svim linijama iz Velike Britanije prema Hrvatskoj. Rezultat je to uvedenih restriktivnih mjera za putnike koji iz Hrvatske dolaze u Veliku Britaniju, što je za posljedicu imalo značajan pad potražnje, piše Croatian Aviation.

Jet2 je u prvoj polovici srpnja pokrenuo čak 12 međunarodnih linija prema Hrvatskoj, iz brojnih britanskih zračnih luka prema Puli, Splitu i Dubrovniku, gotovo odmah nakon ukidanja restriktivnih mjera u Velikoj Britaniji. Kompanija se vratila na hrvatsko tržište, no s značajno manjim brojem linija i tjednih letova u odnosu na prošlu ljetnu sezonu, prilagođavajući tako svoju ponudu i kapacitete trenutnoj potražnji.

Jet2 je u priopćenju naveo razloge otkazivanja, a uz letove prema Hrvatskoj, kompanija obustavlja promet i prema Španjolskoj.
Zbog globalne pandemije i smanjene potražnje, kao i zbog mjera uvedenih za putnike koji u Veliku Britaniju dolaze iz Hrvatske, donijeli smo odluku o otkazivanju svih letova i turističkih aranžmana za ostatak ove ljetne sezone. Naš zadnji let iz Hrvatske u ovoj godini biti će u nedjelju, 6. rujna.
Kompanija će tako ove nedjelje odraditi posljednje letove prema i iz Hrvatske te prestati prometovati na čak 12 redovnih linija prema Dubrovniku, Splitu i Puli:
Birmingham - Dubrovnik,
London Stansted - Dubrovnik,
Manchester - Dubrovnik,
Newcastle - Dubrovnik,
Birmingham - Split,
East Midlands - Split,
Leeds - Split,
London Stansted - Split,
Manchester - Split,
Birmingham - Pula,
Leeds - Pula,
Manchester - Pula.
Nakon što je letove i turističke aranžmane za ovu ljetnu sezonu u potpunosti otkazao britanski TUI, Jet2 je bio jedini koji je nudio britanskim turistima pakete za odmor u Hrvatskoj u ovoj ljetnoj sezoni. Kako doznajemo, kompanija je na linijama koje su prometovale prema Hrvatskoj ostvarila prosječni Load Factor (popunjenost putničke kabine) manji od 40% što se ne može smatrati zadovoljavajućim.
Jet2 planira povratak u Hrvatsku u proljeće 2021. godine, no to će svakako ovisiti o pandemiji i restriktivnim mjerama, priopćili su iz Jet2.
05. svibanj 2024 07:07