StoryEditorOCM

Prisjeo im ručak na plaži: Lagali im o cijenama - jedno pivo 35 eura, kruh 14,80, porcija lignji 148... I to nije sve!

Piše MOZAIK SD
1. srpnja 2023. - 14:16

Pivo 35 eura, milkshake 38 eura i porcija liganja148 eura! Ne, ovaj put Dubrovnik, nisu  Split ni Rovinj,... Ovo su cijene u grčkom restoranu na Mykonosu koje je platila jedna obitelj koja se na internetu požalila zbog velikog računa - piše Fenix.

Četveročlana obitelj htjela je provesti opuštajući dan na jednoj od plaža otoka Mykonos. “Tijekom naše šetnje plažom, prišao nam je konobar i ponudio nam da sjednemo na ležaljke”, piše turist na Redditu.

“Ne morate platiti ništa za ležaljke, potrebno je kupiti samo dva pića”, uvjeravao ih je. Obitelj se tada odlučuje za lagani ručak i dva milkshakea za djecu.

Cijene na jelovniku bile su umjerene. “Prema cijenama na jelovniku, porcija lignji trebala je koštati 19 eura. Salata i kruh kao prilog ne koštaju ništa dodatno, uvjeravao nas je konobar”, nastavio je turist. Na jelovniku nije bilo cijena pića.

‘Konobar me natjerao da platim račun‘

Kada je gost želio platiti račun, prvo je dobio ceduljicu na kojoj su navedena samo dva artikla: lignje od 78 eura i dva milkshakea od 78 eura.

“Bio sam šokiran, ali konobar me natjerao da platim račun”, prisjeća se korisnik Reddita.

Pravi vrhunac tek slijedi: gost daje svoju kreditnu karticu na plaćanje – uobičajena procedura. Kad je dobije natrag zajedno s konačnim računom, ne može vjerovati. Ručak je zapravo platio 360,80 eura!

Na konačnom računu su po prvi put navedena sva jela, uključujući cijene:

Grčka salata: 28,50 €

Lignje: 148,50 €

Kruh: 14,80 €

Dva milkshakea: 38 €

Pivo: 35 €

Mojito 58 €

Turist je rekao, kako navode njemački mediji, da se obratio vlasniku restorana, ali nije bilo pomoći. Jedan od zaposlenika je čak otrgnuo gornju polovicu računa na kojoj je pisalo ime restorana - piše Fenix.

02. svibanj 2024 02:48