StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPLATFORMA STORIES

Predstavljena platforma premium turizma HGK - Imate luksuznu kuću za odmor, butiqe hotel, kvalitetnu turističku ponudu? Nadogradite je kroz Stories Croatia

Piše Maja Rilović Koprivec
21. svibnja 2024. - 12:39

U hotelu Hilton Imperijal danas je za dvadesetak predstavnika agencija, hotela, ugostitelja, predstavnika turističkih zajednica predstavljena platforma Hrvatske gospodarske komore Stories – Experience Premium Croatia. Na ovoj platformi koja je prvi puta promovirana u travnju planirano je okupiti turističke tvrtke koje imaju premium, odnosno jedinstvenu i luksuznu ponudu. Kroz registraciju prvih članova i novu web stranicu trebala zaživjeti već ovoga petka, planirano je okupiti turističke tvrtke koje već imaju premium ponudu.

Hrvatska ima brojne premium brendove, Dubrovnik je premium destinacija, no tu je potrebna nadogradnja čiji je cilj razvoj ovog tipa kvalitetne ponude kroz koordinaciju dionika, kroz zajedničko nastupanje na međunarodnom tržištu i razvoj projekata koji će stvarati novu premium ponudu i svijest o kvaliteti onoga što nudimo, rekla je među ostalim promovirajući " Stories” Andreja Vukojević, direktorica Sektora za turizam HGK. Ona je naglasila kako će platforma za premium turizam okupljati tvrtke članice HGK s vrhunskom ponudom iz sedam djelatnosti, hotele, restorane, agencije, marine, kampove, kuće za odmor i čartere, a kroz koju će zajednički raditi na tome da Hrvatska postane premium brend održivog, cjelogodišnjeg turizma. Na platformi je već registrirano sedamdeset tvrtki, a očekuje se kako će ih biti više od stotinu. One će osim kroz platformu komore imati među ostalim pomoć u promociji na stranim tržištima, specijaliziranim sajmovima, labeling premium ponude pod istim nazivnikom kvalitete, te umrežavanje s dionicima premium segmenta.

Platforma Stories – Experience Premium Croatia predstavlja prvo nacionalno okupljanje premium turističke ponude. Riječ je o brandu jedinstvene turističke ponude, stvorene s ciljem što snažnijeg pozicioniranja visokokvalitetnih hrvatskih turističkih subjekata, na svjetskom tržištu luksuznog turizma.

 

08. lipanj 2024 15:09