Dubrovčanin Krešimir Macan, poznati PR-ovac sa zagrebačkom adresom i direktor agencije za odnose s javnošću Manjgura, otisnuo se u ugostiteljske vode. S dugogodišnjim prijateljem i poslovnim suradnikom, IT-jevcem i vlasnikom restorana Savica Eatery Marijem Stipanovićem, otvorio je restoran Matrix na istoku grada Zagreba, javlja lider.media.hr.
Kao manjinski partner u ovom poduzetničkom pothvatu Macan planira osim vrhunskih jela i vina, u vrijeme ručka nuditi i dnevna jela po popularnim cijenama.
Dubrovački PR-ovac i njegov poslovni partner dosad su uložili više od 1,5 milijuna kuna u opremanje restorana i vinski podrum.
S vlasnicima će surađivati 26- godišnji zagrebački chef Marko Jantolek, koji je nakon kuhinje Michelinovom zvjezdicom nagrađenog Noela i bistroa Pod zidom, u Matrixu zadužen za jelovnik i odabir namirnica. Voditeljica restorana je iskusna hrvatska ugostiteljica i sommelierka Manuela Maras.
Prema Macanovim riječima, držat će se modernog bistronomskog koncepta koji ima poveznicu s visokom kuhinjom. Jelovnik će biti raznovrstan, a temeljit će se na voću, povrću i mesu s malih obiteljskih gospodarstava, jajima iz slobodnog uzgoja, a tuna je jadranska.
- Misao vodilja čitavog jelovnika i ponude jest – poznato, a opet drugačije – kazao je Macan za portal lider.media.hr.