StoryEditorOCM

Poletjeli prvi zrakoplovi iz Ryanairove baze u Čilipima! Evo gdje sve možete letjeti s dubrovačke zračne luke

Piše D.V.
3. travnja 2024. - 10:08
Dubrovnik, 291123 Konferencija za medije povodom uspostave suradnje dubrovacke zracne luke i kompanije Ryanair.Bozo Radic/Cropix

Ryanair je  jučer  otvorio je svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković te je započeo s operacijama s dva zrakoplova Boeing 8-200 "Gamechanger".

Dva bazirana zrakoplova poletjela su jučer ujutro na prvim letovima prema Bergamu i Dublinu, čime je završio proces priprema za otvaranje baze Ryanaira i pokretanje operacija koji je pripreman posljednjih šest mjeseci.

Zračna luka Ruđer Bošković ovim je postala treća hrvatska baza Ryanaira uz dugogodišnju zadarsku bazu i nedavno otvorenu zagrebačku bazu, dodatno povećavajući prisutnost Ryanaira u Hrvatskoj s 19 zanimljivih ruta za ljeto ‘24 za Dubrovnik.

image

(FILES) A Ryanair Boeing 737-8AS aircraft flies over an Iberia hangar as it lands at El Prat airport in Barcelona on July 1, 2022. Europe‘s aviation industry is extending its bounceback from the Covid pandemic, as British Airways owner IAG and Franco-Dutch rival Air France-KLM posted bumper 2023 profits Thursday, February 29. (Photo by Pau BARRENA/AFP)

Pau Barrena/Afp

Ryanair ć letjeti na 19 ruta koje uključuju  10 novih ruta prema većim Europskim gradovima poput Bergama, Bari, Pariz – BVA, Brussels – CRL, Karlsruhe, Memmingen, Krakow, Weeze – Düsseldorf, Poznan, Oslo – TRF. Ukupno će biti oko 54 leta tjedno tijekom cijele ljetne sezone s ukupnim kapacitetom (dolazak i odlazak) od oko 450.000 dostupnih sjedala. Bitno je istaknuti da de Ryanair operirati i letove u zimskoj sezoni prema minimalno tri međunarodne destinacije.

Povodom početka operacija Ryanaira glavni direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober je izjavio:

„Veliko nam je zadovoljstvo što je Ryanair otvorio svoju novu bazu u Zračnoj luci Ruđer Bošković s dva svoja zrakoplova te ću iskoristiti priliku da se zahvalim svim našim djelatnicima koji su aktivno radili na ovom projektu posljednjih mjeseci i odradili vrhunski posao u suradnji s Ryanairom. Sada je ispred nas izazovna sezona koja de vjerojatno biti rekordna i čeka nas velik posao.

Ryanair će tijekom ljeta ‘24/25 povezivati Zračnu luku Ruđer Bošković s 19 europskih destinacija i s 3 destinacije zimi ‘24/25. Ovo partnerstvo Ryanaira i naše Zračne luke rezultirat će boljom povezanošću, većim brojem letova u ljetnoj sezoni i toliko željenim zimskim rutama, povezujući Dubrovnik s europskim destinacijama. Ovim partnerstvom Zračna luka Ruđer Bošković bit će bolje povezana nego ikad, a dalje će razvijati Dubrovnik kao turističku i city break destinaciju.“

Povodom početka operacija Direktor komunikacija i odnosa s medijima Ryanaira  Jade Kirwan je rekao:

„Kao najveći i najbrže rastući zračni prijevoznik u Europi i Hrvatskoj, Ryanair sa zadovoljstvom službeno započinje red letenja za ljeto 24. za/iz naše nove dubrovačke baze s našim prvim letovima za Bergamo i Dublin koji polijeću ovog utorka ujutro.

Nadovezujući se na naše baze u Zagrebu i Zadru, Ryanairova nova baza u Dubrovniku predstavlja daljnju investiciju od 200 milijuna USD (ukupno 800 milijuna USD u 3 baze) u Hrvatskoj, stvarajući više od 60 visoko plaćenih radnih mjesta za pilote i kabinsko osoblje, dok također podržava više od 500 lokalnih radnih mjesta u Dubrovniku kroz naš doprinos cjelogodišnjem turizmu i povezanosti.

Samo ovo ljeto, Ryanair de letjeti na 19 ruta do/iz Dubrovnika (proširujući naše prethodne 2 ponude ruta), uključujući uzbudljive nove veze s nekim od najvećih europskih gradova kao što su Berlin, Bruxelles, Helsinki, London, Milano, Pariz, Rim, Stockholm, i Wroclaw, pružajući najniže cijene karata u Europi i nenadmašan izbor našim hrvatskim građanima i posjetiteljima od ljeta ‘24.“, navodu se u priopćenju Ryanaira i Uprave Zračne luke Dubrovnik d.o.o

04. travanj 2024 22:48