StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAŠE PLAŽE NA PRESTIŽNOM POPISU

Pogledajte koja su mjesta na europskoj top listi najljepših zauzele Pasjača i Betina špilja!

Piše DV
19. svibnja 2023. - 12:16

„The World‘s 50 Best Beaches, Presented by Banana Boat“, objavio je novu listu najboljih plaža na svijetu. Popis je rezultat suradnje s više od 750 vodećih turističkih influencera i profesionalaca, uključujući najveća imena u industriji kao što su Jyo Shankar, Pilot Madeleine, Dame Traveler i drugi.

Za razliku od bilo kojeg drugog popisa, „50 Najboljih svjetskih plaža 2023“ temelji se na glasovima njihovih čitatelja, kao i stotina najiskusnijih i najcjenjenijih svjetskih influencera, novinara, urednika i agenata, na taj način nudeći putnicima diljem svijeta uvide najboljih u industriji.

"Ponosni smo što možemo predstaviti popis plaža svjetske klase koje vam pomažu da to postignete, posebno kako se približavamo ljetnim mjesecima. Popis je jedinstveno definiran iskustvima iz prve ruke i mišljenjima vrhunskih profesionalaca u industriji što ga čini najpouzdanijim i najtočnijim popisom najboljih svjetskih plaža ikada.", rekla je Brianna Bostick, pridružena voditeljica PR-a u Banana Boatu.

„50 Najboljih svjetskih plaža 2023“ pregled je mišljenja i iskustava vrhunskih influencera i profesionalaca diljem svijeta. Plaže su rangirane prema pet važnih kriterija: čistoj netaknutoj prirodi, udaljenosti, mogućnosti kupanja, godišnjim sunčanim danima i prosječnoj godišnjoj temperaturi. Tri najbolje plaže koje su dospjele na popis su Lucky Bay u Australiji, Anse Source D‘Argent na Sejšelima i Hidden Beach na Filipinima, dok je konavoska plaža Pasjača zauzela visoko 8. mjesto na listi. Još su se tri hrvatske plaže našle na listi 50 najljepših na svijetu: Betina špilja u Dubrovniku, Podrače u Brelima i Zlatni rat u Bolu.

"Naša studija dolazi u vrijeme kada mnogi putnici sanjaju o savršenom ljetnom odmoru na plaži", rekla je Tine Holst, suosnivačica The World‘s 50 Best Beaches. "To je jedinstven način otkrivanja skrivenih dragulja koje turisti često zanemaruju,a pružaju savršenu inspiraciju za odmor na plaži."

Profecionalci iz „50 Najboljih svjetskih plaža“ proveli su mjesece savjetujući se s najboljim svjetskim influencerima i profesionalcima, zatim organizirajući plaže koje su prijavili s najvećim brojem glasova i njihovo rangiranje prema kriterijima, nakon čega su svim svjetskim putnicima predstavili popis definiran nebrojenim godinama stručnosti.

Cijeli popis 50 najboljih svjetskih plaža 2023., koji predstavlja Banana Boat, dostupan je ovdje: https://worlds50beaches.com/top-50-worlds-best-beaches

Potpuni popis „50 najboljih svjetskih plaža“ dostupan je ovdje: https://worlds50beaches.com/beach-ambassadors

25. travanj 2024 15:15