StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNikola Grubelić i Nino Dubretić u novim poslovnim izazovima

OYO Rooms iz Indije preuzeo dubrovački Direct Booker

Piše lidermedia.hr
9. svibnja 2022. - 21:29

Nakon što je nedavno danska tvrtka Novasol preuzela je vlasništvo nad hrvatskom tvrtkom Meusa, koja stoji iza portala MyIstria.com i bavi se iznajmljivanjem vila, kako smo pisali u Lideru, još jedan veliki strani igrač u sektoru turizma u kratkom je vremenskom razdoblju preuzeo domaću tvrtku, piše lidermedia.hr.

Naime, OYO Rooms, jedna od najvećih svjetskih multinacionalnih internetskih platformi za turistički smještaj sa sjedištem u Indiji, preko svoje europske podružnice OYO Vacation Homes stekla je 100 posto udjela u Direct Bookeru, vodećoj turističkoj agenciji u Dubrovniku, specijaliziranoj za upravljanje jedinicama za turistički smještaj i razvoj tehnologije.

Bivši vlasnici Nino Dubretić i Nikola Grubelić, kao i IT stručnjak Ivan Bogoje, koji ostaju u upravi Direct Bookera, dobili su snažnog globalnog partnera koji će podržati daljnji rast tvrtke.

U transakcijskom procesu, kao ekskluzivni financijski savjetnik upravi i dioničarima Direct Bookera bili su Grubišić & Partneri.

Transakcija će također otključati snažne sinergije, pri čemu će Direct Booker moći koristiti OYO-ove resurse za daljnji razvoj i širenje svojih IT rješenja diljem svijeta, piše lidermedia.hr.

03. svibanj 2024 16:29