StoryEditor
Turizam i gospodarstvoODRŽIVI TURIZAM |

ODLIČNA ATMOSFERA I ŽESTOKI ROCK RITAM Koncertom grupe Valetudo završio projekt Odise(j)a Mediterranea

Piše Dv
10. listopada 2021. - 22:11
Vedran Levi

U subotu 9. listopada održana je završna konferencija projekta „Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet, - Odise(j)a Mediterranea“. Nacionalni park Mljet, kao nositelj projekta, bio je domaćin ovog skupa te su predstavnici javne ustanove prezentirali sve projektne rezultate.

Nakon konferencije uslijedio je terenski obilazak Nacionalnog parka Mljet s projektnim partnerima i sudionicima, a posebna se pozornost posvetila otoku sv. Marije i jednom od najstarijih benediktinskih samostana u Hrvatskoj. Vožnja do otoka odvila se solarnim brodom, koji se u cijelosti puni i pokreće pomoću energije iz solarnih panela koje se nalaze na krovu broda, što je još jedan u nizu koraka koje je Nacionalni park Mljet poduzeo u svrhu održivog turizma.

Usprkos vremenskim uvjetima, u nedjelju, 10. listopada, uspješno je održan i Dan otvorenih vrata Nacionalnog parka Mljet. U sklopu programa završne konferencije, nudile su se besplatne ture kajacima, biciklima te šetačko-planinarske ture na raznim lokacijama Nacionalnog parka Mljet u vremenu od 10:00-17:00 sati u kojima su uživali domaći i strani posjetitelji ovog čarobnog otoka.

Od 18:00 sati u hotelu Odisej, upriličen je gastro kutak uz koncert popularne dubrovačke rock grupe Valetudo. Uz odličnu atmosferu i žestoki rock ritam, uspješno je završen projekt Odise(j)a Mediterranea.

Projekt Odise(j)a Mediterranea - unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističkevalorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet,financiran je sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj kroz mjeru 6c2, a vrijednost projekta iznosi 32.645.120,13 kn od toga je 16.995.984,85 kn bespovratnih sredstava.

Ovim projektom cilj NP Mljet bio je poboljšati i unaprijediti posjetiteljsku infrastrukturu, obogatiti kvalitetu i brojnost turističkih, edukativnih i rekreativnih sadržaja parka Partneri na projektu su Turistička zajednica Općine Mljet, udruga DEŠA i HGSS.

item - id = 1133980
related id = 0 -> 1133213
related id = 1 -> 1128927
10. listopad 2021 22:12