StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPROMJENA ADRESE

NOVA STARA LOKACIJA Stanica za tehnički pregled vozila vratila se na Batalu, hoće li biti manje gužve nego u Gospinu polju?

Piše MRK
10. siječnja 2020. - 13:03
Stanica za tehnički pregled vozila od 2. siječnja radi na novoj, odnosno staroj lokaciji u prostoru Auto Dubrovnika, u Ulici od sv. Mihajla 2. Tijekom novogodišnjih blagdana preselili su iz Gospinoga polja.

Na novoj lokaciji korisnicima će pružati kvalitetniju uslugu napominju iz Adriatic osiguranja koja upravlja Stanicom za tehnički pregled Dubrovnik. Površina je znatno veća te se ne moraju ograničiti na pet vozila, kako je to ranije bio slučaj, a također, na raspolaganju im je nova tehnologija i posve nova oprema, ističu.

Podsjetimo, ova je selidba najavljena još prije više od godinu dana kada su vijećnici Gradskog vijeća Dubrovnika na jednoj od sjednica održanih 2018. godine izglasali prihvaćanje Sudske nagodbe između Grada Dubrovnika i nekadašnjeg vlasnika Stanice Jadranskog osiguranja prema kojoj se stanica iz Gospinog polja vraća na svoju staru lokaciju -  u Auto Dubrovnik. 
Grad je Jadransko osiguranje zbog predaje u posjed prostora u Gospinom polju, ali i zbog naknade štete.

Spor se vodio pred Trgovačkim sudom u Splitu gdje je došlo do nagodbe prema kojoj Jadransko osiguranje koje je od 1. siječnja 2019. godine promijenilo ime u Adriatic osiguranje, treba predati Gradu spornu česticu do 31. prosinca 2019. te isplatiti iznos od 870 tisuća kuna.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije (ne uključujući Metković i Ploče) nalazi se pet stanica za tehnički pregled. Jedna u Župi dubrovačkoj, jedna u Dubrovniku, jedna na Pelješcu i čak dvije na Korčuli.
26. travanj 2024 02:55