U kreativnoj četvrti Lazareti ovog vikenda održana je radionica koktela na kojoj su su-djelovali učenici dubrovačke Turističke i ugostiteljske škole gdje su im londonski maj-stori iz proslavljenog svjetskog bara - Lyaness otkrili sve tajne zanata. Poznati TUŠ - već dobro znani rasadnik brojnih vrhunskih kadrova s juga Lijepe Naše koji svojim znanjem, voljom i ljubavlju slave hrvatsko ugostiteljstvo nisu krili oduševljenje pri u-poznavanju s proslavljenom svjetskom ekipom koja im je iz prve ruke pokazala trikove koji mnogima omiljeno piće – koktel – čine nezaboravnim! A uz druženje s učenicima prvih, trećih i četvrtih razreda TUŠ-a u pratnji svojih mentora, ekipa iz Lyanessa održala je i panel na kojem su najbolji ugostitelji i barmeni Dubrovnika imali priliku čuti više o poslovanju najboljeg svjetskog bara kao i postaviti im sva pitanja koja ih zanimaju.
„U našim koktelima koristimo razne neobične sastojke kao što je npr. i svinjska krv. Služimo se različitim tehnikama, a za naše gostovanje u Hrvatskoj odlučili smo pre-zentirati tehniku s gljivama. Inače, za pripremu koktela koristimo oksidaciju tako da su sva naša pića prilično otkačena“ – poručili su Davide Gobbi i Dominic Royle, dvo-jac koji je predstavio ovaj svjetski poznati brend.
„Dolaskom Lyanessa željeli smo doprinijeti razvoju budućih barmena i ugostitelja, is-tih onih koji će svojim znanjem doprinijeti hrvatskom gospodarskom napretku. Mladim ljudima se ovim druženjem daje prilika upoznavanja najvećih stručnjaka u svom poslu, jednako tako šire i mrežu kontakata unutar kruga svojih kolega. Vjerujem da Dubrovnik ima visoko motivirane buduće barmene koji će ovaj tip usluge samo dizati na viši nivo i da definitivno zaslužuje visoko mjesto na ugostiteljskoj karti svijeta! – poručio je direktor festivala Antonio Franić.
Politika Lyanessa je vrlo jasna - jednaku pažnju daju onome što se nalazi u čaši, kao i samoj usluzi koju pružaju stoga gosti njihova bara koji se nalazi u londonskom hotelu Sea Containers svoje savršeno piće ne čekaju satima.
„Tim smo od 22. ljudi, od toga dvije osobe su posvećene samo pripremi koktela, oni rade pet dana tjedno tako da kroz sedam dana definitivno potrošimo 80 do 100 sati
samo na pripremu koktela. Možda smo najbolji svjetski bar, ali naše cijenu su pristupačne jer želimo da svi mogu doći iskusiti našu uslugu koja je doista na razini najprestižnijih hotela.“ – nadodao je barmen Davide Gobbi.
Ako pitate ove eksperte koji koktel je must have ovog ljeta - preporučuju crni šampanjac ili šećernu pjenušavu margaritu!
Bavarin svakim danom privlači sve više posjetitelja u Lazarete, a ovoga tjedna Dub-rovčane i njihove goste zabavljat će legendarni Kuzma i Shaka Zulu (11.5.), zatim mlada i talentirana Gina Damjanović i The GeeGee‘s (12.5.), jutarnji koncert Mije Dimšić očekuje ih u subotu (13.5.), a pratit će se i Eurosong na velikom video zidu (13.5.). Za finale odnosno zatvaranje zaduženi su Silente koji će premijerno predstaviti i svoju novu pjevačicu (14.5.)
Ulaz je besplatan, a radno vrijeme Bavarina je svakim danom od podne do ponoći, a vikendom od 10 ujutro pa sve do ponoći.
Sve novosti i pojedinosti programa nastavite pratiti na društvenim mrežama, Insta-gramu i Facebooku.
.…jer spiza je slađa kad stavite svoj bavarin!