StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoSUPERJAHTA U GRUŽU

LUKSUZNA MEGAJAHTA Vlasnik "Ulysses"-a je najbogatiji Novozelanđanin Graeme Richard Hart, a ne kako se priča Mark Zuckenberg

Piše DV
20. lipnja 2020. - 19:26
Superluksuzna jahta "Ulysses", duga 116 metara, upravo je uplovila u luku Gruž. Riječ je o jahti kojoj je vlasnik najbogatiji Novozelanđanin Graeme Richard Hart, a nije tajna kako su neko vrijueme kružile glasine da je riječ o jahti kojoj je vlasnik osnivač Facebooka Mark Zuckenberg. Zapravo je kružila priča da je istoimenu, ali "samo" 107 metara dugu jahtu u vlasništvu novozelandskog miljerdera kupio Zuckenberg osobno, ali je tu vijest Zuckenberg emantirao i otklonio daljnje glasine.

image
Jahta "Ulysses" je projektirana da izdrži najgore vremende uvjete
Božo Radić/CROPIX


Jahta je projektirana da izdrži najgore vremende uvjete, plovi brzinom od 15 čvorova i posjeduje 15 luksuznih apartmana a opslužuju je 43 člana posade za koje je osigurano 20 soba  a njih.

image
Jahta Ulysses, uplovila u grušku luku


Ipak, riječ je o jahti izgrađenoj u Norveškoj koja ostravlja bez daha: na sebi ima palubu za slijetanje helikioptera "Bell 429", a nosi više brzih plovila a posebno se ističe mala jahta "Princess", duga 21 metar i kako smo doznali, u more je spuštaju dvije snažne palubne dizalice sigurana na plovećem divu, a u more je spuštaju dvije masivne palubne dizalice "Ulysses"-a. Jahta može primiti 66 osoba, a dizajnirana je posebno za duga putovanja i nemirna mora.

image
Jahta "Ulysses" je projektirana da izdrži najgore vremende uvjete
Božo Radić/CROPIX


 
19. travanj 2024 23:54