StoryEditor
Turizam i gospodarstvoGASTRONOMSKI TJEDAN

Ljubitelji dobre hrane dolaze na svoje: Početak osmog Good Food Festivala

Piše dv
5. listopada 2021. - 19:58
Početak osmog Good Food FestivalaDv

U ponedjeljak, 4. listopada, započeo je Tjedan restorana s festivalskim menijima, slatkom ponudom, vinokušnjama i gastro turama, kao uvod u osmo izdanje Good food Festivala, koji će se održati od 7. do 10. listopada 2021., u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama. Tridesetak dubrovačkih restorana pripremilo je kreativne festivalske menije po promotivnim cijenama, a njihovu ponudu, kao i slatku festivalsku ponudu i vinokušnje možete naći na slijedećem linku: https://tzdubrovnik.hr/lang/13/user_files/novak/Brosura%20GFF%202021.pdf

Gastro ture će sve zainteresirane kroz šetnju Gradom upoznati sa specijalitetima dubrovačke kuhinje, uz obveznu prethodnu rezervaciju: www.dubrovnikfoodstory.com

Svakodnevno tijekom četiri dana Good Food Festivala, od 7. do 10. listopada, održavaju se kulinarske radionice u Udruzi Deša te večeri uz živu glazbu i BarbaQ u Dubrovačkoj pivovari.

U okviru ovogodišnjeg Good Food Festivala te u organizaciji Centra za certificiranje halal kvalitete i Županijske komore Dubrovnik, održat će se seminar “Uspješnost primjene Halal certifikata na medunarodnom tržištu”. Seminar će se održati prvog dana festivala, u četvrtak, 7. listopada, u 9 sati, u Hotelu Rixos Premium Dubrovnik. Svi zainteresirani mogu se prijaviti preko web stranice www.hgk.hr/zupanijska-komora-dubrovnik

Na prvoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u četvrtak, 7. listopada, u 10 sati, voditeljica radionice Nina Smokvina, Dešina članica iz Slanoga, prezentirat će izradu zaboravljenog kolača Budim. Budim je jednostavan za pripremu, bogat je okusom te priziva lijepa sjećanja djetinjstva u Dubrovačkom primorju. Ninin recept Budima potiče iz požutjele bilježnice njene bake i uključuje jaja, keks, čokoladu i mlijeko. Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr

U okviru Good Food Festivala, u četvrtak, 7. listopada i petak, 8. listopada, na šetnici u Uvali Lapad, Oli`s Food Factory na četiri kotača nudit će ljubiteljima dobrog zalogaja street food specijalitete.

I na ovogodišnjem Good Food Festivalu, od četvrtka do nedjelje, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostovat će vlasnik BarBaQ branda, Mojmir Žuvela, koji će u Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete. Ovaj svjetski putnik i veliki zaljubljenik u sočne odreske u svojoj prikolici priprema meso koristeći smoker - zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa. Uz ukusni mesni zalogaj odlično ide dobro craft pivo i živa glazba. U četvrtak, 7. listopada, u Dubrovačkoj pivovari od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, dobra zabava je zagarantirana uz živu glazbu popularnog benda Bjelouška.

Prvi dan Good Food Festivala završava tematskom večerom u američkom duhu - "American Way" u restoranu Urban & Veggie, uz zanimljivu ponudu veganskih specijaliteta i zvuk starih gramofonskih ploča uz DJ Mrkija, u četvrtak, 7. listopada od 19 do 23 sata, uz cijenu od 150 kn po osobi, rezervacije su obvezne: table@urbanveggie.restaurant ; mob: +385989536908.

item - id = 1132689
related id = 0 -> 1133266
related id = 1 -> 1133028
24. listopad 2021 07:14