StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoSTIŽU NOVI RAČUNI

Hrvatski telekom usklađivat će cijene s inflacijom, evo što se još mijenja pri korištenju njihovih usluga

Piše dv
5. siječnja 2023. - 10:59

Hrvatski telekom obavijestio je svoje klijente kako će 9. siječnja ove godine dopuniti Opće uvjete poslovanja vezane uz usluge koje pružaju. Kako ističu, dopune se odnose na eventualne izmjene cijena usluga zbog inflacije kako bi se ona, kažu, što manje odrazila na cijenu njihovih usluga.

Među najvažnijim promjena naglašavaju mogućnost uvođenja usklađenja cijena s prosječnom godišnjom stopom inflacije koju jednom godišnje objavljuje Državni zavod za statistiku, no istovremeno ograničit će podizanje cijena svojih usluga do maksimalno 10 posto godišnje.

- Uslijed trenutne gospodarske situacije, dolazi do usklade cijena svih proizvoda i usluga s obzirom na to da troškovi proizvodnje i pružanja usluga značajno rastu kako za privatni, tako i za poslovni sektor. Državni zavod za statistiku 17. siječnja objavit će godišnji prosječni indeks inflacije za 2022. godinu sukladno kojem telekom operateri, u roku od 90 dana od objave navedene stope, imaju mogućnost prilagodbe cijena maksimalno za postotak godišnje prosječne stope inflacije. Hrvatski Telekom ograničit će dizanje svojih cijena na maksimalno 10 posto godišnje, neovisno o tome hoće li indeks inflacije biti viši od navedenog iznosa. S takvim transparentnim ograničenim maksimalnim iznosom povećanja zaštitit ćemo sve naše korisnike – ističu iz HT-a.

Svojim klijentima poručuju da ukoliko žele, usluge koje koriste mogu raskinuti bez plaćanja naknade za pogodnosti, odnosno popuste koje su imali u sklopu usluge. - To možete napraviti u roku od dva mjeseca od primitka ove obavijesti. Ako dođe do usklađivanja cijena s inflacijom, informirat ćemo vas na vrijeme, a najkasnije 30 dana prije nego što nove cijene stupe na snagu. U tom trenutku nećete imati pravo raskinuti svoje usluge bez plaćanja naknade za prijevremeni raskid ugovora – pojašnjavaju iz Hrvatskog telekoma.

05. svibanj 2024 16:05