StoryEditor
Turizam i gospodarstvoTZ GRADA DUBROVNIKA |

GRAD KAO POŽELJNA DESTINACIJA ZA NIJEMCE: Njemačka televizija SWR, koja ima oko 14 milijuna gledatelja, snima emisiju o Dubrovniku

Piše dv
22. travnja 2021. - 16:48
Njemačka televizija SWR snima emisiju o Dubrovniku

U Dubrovniku od 20. do 24. travnja boravi snimateljska ekipa njemačke televizije SWR, koja ima oko 14 milijuna gledatelja i dio je velikog TV sustava ARD. Tročlana ekipa nacionalne televizije tijekom četverodnevnog boravka u Dubrovniku snima emisiju na temu Budućnost turizma.

Direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić u intervjuu za SWR dotakla se raznih tema, od situacije prije i za vrijeme pandemije, cruising industrije, djelatnika u turizmu, vodiča, projekata Respect the city, The digital nomads in residence i Safe stay in Croatia te budućeg koncepta turizma u Dubrovniku. Ana Hrnić je istaknula da je teška i izazovna godina iza nas, ali unatoč tome, sada je prilika za zaokret u smjeru razvoja održivog turizma.

Njemačka TV ekipa u Dubrovniku je u pratnji vodičke za njemački jezik, Gabriele Lučić s nekolicinom Dubrovčana snimala razgovore na temu kako je pandemija promijenila svijet, od vodiča, vlasnika ugostiteljskih objekata, obrtnika, poljoprivrednika i privatnih iznajmljivača.

Njemačko tržište je jedno od najvažnijih emitivnih tržišta Dubrovnika. Prethodnih godina njemački turisti bili su na trećem mjestu na top listi najbrojnijih gostiju u Dubrovniku, a u 2019. godini u Dubrovniku je boravilo 111 446 njemačkih turista, uz ostvarenih 294 661 noćenja.

13. svibanj 2021 05:58