StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvo230 tisuća sjedala

Dubrovnik će za Jet 2 ovog ljeta biti glavno odredište u Hrvatskoj - uvode nove linije

Piše DV
8. siječnja 2024. - 11:46

Jet2, poznati britanski touroperator, u predstojećem ljetnom redu letenjapovećava broj ponuđenih sjedala i planira prometovati na ukupno 13 redovnih linija iz više britanskih zračnih luka prema dvije u Hrvatskoj – Splitu i Dubrovniku, donosi portal Croatian Aviation.

Ovaj će touroperator na svojim linijama između Velike Britanije i Hrvatske ponuditi više od 370 tisuća sjedala.

Dubrovnik  će biti glavno odredište ovog prijevoznika u Hrvatskoj  za nadolazeću sezonu. Ukupno je u najavi 8 redovnih linija:

Birmingham – od 30. ožujka do 02. studenog, od dva to tri puta tjedno,

Belfast – od 26. travnja do 01. studenog, jednom tjedno,

East Midlands – od 28. travnja do 03. studenog, od jednog do dva puta tjedno,

Edinburgh – od 10. travnja do 30. listopada, dva puta tjedno,

Leeds – od 30. ožujka do 02. studenog, od dva do tri puta tjedno,

London Stansted – od 31. ožujka do 03. studenog, od tri do četiri puta tjedno,

Manchester – od 30. ožujka do 03. studenog, od tri do četiri puta tjedno,

Newcastle – od 28. travnja do 03. studenog, jednom tjedno.

Iz navedenog je vidljivo kako su najavljene linije prema Dubrovniku planirane kroz cijeli ljetni red letenja, za razliku do Splita gdje iste kreću s prometovanjem kasnije u sezoni, te također s prometovanjem završavaju ranije. Iz tog razloga, te uz činjenicu da Dubrovnik ima više redovnih linija te više tjednih frekvencija, Jet2 prema Dubrovniku nadolazećeg ljeta nudi više od 230 tisuća sjedala!

 

Najveći kapacitet Jet2 će ponuditi na liniji između Londona i Dubrovnika (gotovo 50 tisuća sjedala), te na liniji između Manchestera i Londona (više od 46 tisuća sjedala). Manji broj raspoloživ je na linijama prema Belfastu i Newcastleu, s obzirom na to da su te linije najavljene s tek jednim tjednim letom.

Linije prema Splitu

Jet2 u ljetnom redu letenja 2024. godine planira 5 redovnih linija prema splitskoj zračnoj luci. Radi se o sljedećim linijama:

Birmingham – od 02. svibnja do 31. listopada, od dva do tri puta tjedno,

Edinburgh – od 05. svibnja do 29. rujna, od jednog do dva puta tjedno,

Leeds – od 05. svibnja do 27. listopada, od jednog do dva puta tjedno,

London Stansted – od 02. svibnja do 31. listopada, od dva do četiri puta tjedno,

Manchester – od 04. svibnja do 29. listopada, od dva do četiri puta tjedno.

Jet2 u Splitu, photo: Croatian Aviation

Najveći broj sjedala Jet2 će ponuditi na liniji između Manchestera i Splita (gotovo 38 tisuća), Londona i Splita (gotovo 37 tisuća), dok je najmanje sjedala u prodaji na liniji između Edinburgha i Splita (manje od 17 tisuća). Na navedenim linijama u cijeloj ljetnoj sezoni Jet2 planira obaviti preko 670 rotacija te ponuditi gotovo 140 tisuća sjedala.

 

Ovaj će poznati touroperator na svojim letovima prema i iz Hrvatske u ljeto 2024. godine ponuditi nešto više od već spomenutih 370 tisuća sjedala, što je porast od 6 posto u odnosu na prošlogodišnji ljetni red letenja. Na linijama prema Hrvatskoj prometovat će zrakoplovi tipa B737, A320 te A321, kapaciteta od 189 do 220 sjedala u putničkoj kabini.

Treba također napomenuti kako je Jet2 najavio povratak u pulsku zračnu luku, no tek u ljetom redu letenja 2025. godine i to s tri linije, iz Manchestera, Londona i Birminghama.

Najveći udio putnika na letovima ovog prijevoznika čine britanski turisti koji karte za let kupuju u paketu s cijelim programom odmora u Hrvatskoj, uključujući i hotelski smještaj, no karte za navedene letove moguće je kupiti i zasebno, na službenoj stranici kompanije.

06. svibanj 2024 08:15