StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoFestižalo se i plakalo

Dubrovački ugostitelji otkrivaju na kojoj su utakmici navijači najviše trošili, što su pili dok se igralo s Marokom, kad se najviše pio alkohol i kako su se argentinski golovi odrazili na narudžbe...

Piše Ahmet Kalajdžić
16. prosinca 2022. - 19:16

Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru ušlo je u finalnu fazu i preostalim sudionicima predstoji još samo odigrati utakmice za medalje. Prvenstvo koje se, u odnosu na dosadašnje, najviše razlikuje po terminu odigranih utakmica i koncentraciji svih reprezentacija na istom, relativno malom prostoru, nije najbolje „leglo” dubrovačkim ugostiteljima. Zbog nižih temperatura utakmice se umjesto na otvorenim terasama pratilo ili kod kuće ili u limitiranim, zatvorenim prostorima kafića.

image

Zbog utakmica Svjetskog nogometnog prvenstva brojni su kafići prigodno ukrašeni

Ahmet Kalajdžić/

Iako Vatrene još čeka sraz s Marokom, ugostitelji su već sumirali učinke Mundijala na potrošnju. Stoga smo ih pitali koju će od reprezentativnih utakmica pamtiti po najboljem prometu. Točnije, kad je ”tura pića drugu turu sustizala” i po čemu su sve konobari zapamtili promet i raspoloženje gostiju:

image
Ahmet Kalajdžić/

-Najveći broj narudžbi i gostiju bilo na prvoj utakmici s Marokom jer su gledatelji iskoristili ”produljenu pauzu” tijekom radnog vremena. No, naručivali su uglavnom kavu, čaj, Cedevitu ili sok, a samo rijetko pivo kojeg se najviše popilo tijekom i nakon utakmice s Brazilom, nakon koje se zbog povoljnog rezultata najdulje veselilo. Razumljivo, nakon Argentine nije bilo raspoloženja koje ”vuče” turu za turom- rekli su nam u PSK-u, dok su u caffeu Amor na Batali naglasili kako najviše navijača pamte tijekom utakmice s Gauchosima:

image
Ahmet Kalajdžić/

- Najviše se naručivalo prije početka te utakmice, postojala su najveća očekivanja, a tijek utakmice pamtimo po najviše navijačke nervoze. Najveći promet bio je tijekom i nakon utakmice s Brazilom, a očekujemo da će se dosta naručivati i za predstojeću utakmicu s Marokom: bit će subota, u igri je brončana medalja i svi želimo da Vatreni pobjede. Bit će izvrsno!

image
Ahmet Kalajdžić/

Konobari u caffeu Ma Bell na Vojnoviću također kažu da je najviše navijača i najvatrenije ozračje uz najveću potrošnju bilo s Brazilom:

- Dok je trajala ta utakmica vladala je najveća euforija, a zbog prolaza naših u polufinale slavilo se i nakon ponoći i kraja radnog vremena! Euforija i potrošnja su postupno rasli od grupne faze, ali su nakon gola iz zločesto odsviranog penala u polufinalu protiv Argentine zbog nezadovoljstva pali i raspoloženje i promet - otkrivaju.

Njihovi kolege iz Fashion caffea suglasno ističu da se najviše festižalo tijekom i nakon utakmice protiv Brazila:- Slavilo se i nakon ponoći! Predstojeća utakmica protiv Maroka ipak nije tako atraktivna, ali ćemo kafić i uoči tog sraza dodatno ukrasiti navijačkim rekvizitima - obećali su nam.

image
Ahmet Kalajdžić/

I na lapadskoj šetnici smo posjetili dva kafića: i u caffeu Sport kažu da najbolji promet i raspoloženje gostiju pamte nakon Brazila:- Tad je, definitivno, vladalo najveće ludilo! Raspoloženje je bilo pozitivno i uoči Argentine, ali je nakon krajnje sporne odluke suca o jedanaestercu naglo opadalo kako su golovi padali u našu mrežu. Navijače očekujemo i u subotu protiv Maroka. Treće mjesto je naše!- kažu dok iz Promenade” gdje se također uvelike navijalo, poručuju:

image
Ahmet Kalajdžić/

-Festižalo se, manje-više skoro podjednako tijekom svih utakmica. Nakon pobjede protiv Brazila apetiti su uoči polufinala porasli te se najviše navijača okupilo protiv Argentine, ali su najbrojnije i najveće narudžbe, ipak, bile tijekom susreta s Brazilom.

20. travanj 2024 10:01