StoryEditor
Turizam i gospodarstvoRAZVOJNA AGENCIJA DURA

Dođite na besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao"

23. veljače 2018. - 15:54

Razvojna agencija Grada Dubrovnika DURA nastavlja sa Startup Akademijom te u suradnji s tvrtkom „Adut“ organizira besplatnu radionicu „Pokreni svoj posao". Radionica će se održati u utorak 27. veljače u prostorijama DURA-e s početkom u 10 sati, a predviđeno vrijeme trajanja je 3 sata.

Ta je besplatna interaktivna radionica namijenjena osobama koje planiraju pokrenuti vlastiti posao i na njoj će biti prezentirane prednosti i nedostaci pojedinog oblika organiziranog poslovanja s troškovnog aspekta te propisanih obveznih uvjeta koji su potrebni za obavljanje pojedine vrste djelatnosti. Radionica je namijenjena i poduzetnicima- početnicima koji se ne snalaze u „šumi“ propisa ili koji nisu upoznati s mjerama poticanja zapošljavanja i sličnim oblicima značajnih zakonom dopuštenih ušteda.

Na radionici, sudionici će dobit odgovore na pitanja koji budući poduzetnici najčešće postavljaju:
Koji su ključni faktori za ispravan odabir vrste organizacije? Nekom je bolje otvoriti obrt, nekom drugom d.o.o., a kako odlučiti što je za mene najbolje?
Koje su posebnosti obrtničke djelatnosti? Koje su prednosti paušalnog plaćanja poreza? Koje prednosti nosi utvrđivanje dohotka na temelju poslovnih knjiga? Koji su nedostaci jednog i drugog načina utvrđivanja porezne obveze?
Želim otvoriti obrt, a najvažniji je uvjet školska sprema koju ne ispunjavam. Što mogu učiniti?
Želim otvoriti d.o.o. i bio bih jedini osnivač, dakle jedini član uprave i direktor. Mogu li u tom slučaju koristiti poticaje zapošljavanja?
Je li moguće obavljati samostalnu djelatnost ili registrirati d.o.o. ukoliko sam već zaposlen?
Koji su troškovi u obrtu, koji u „paušalnom“ obrtu, a koji u d.o.o. (j.d.o.o.)?
Mora li se j.d.o.o. preoblikovati u d.o.o.?
Kako koristiti poticaje zapošljavanja i mnoga, mnoga druga.

loading...

Izdvojeno

10. srpanj 2020 18:37