StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoŽUPANOV KOMENTAR

Dobroslavić o palom natječaju za direktora županijske TZ: Glasovanje je bilo tajno i nijedan kandidat nije dobio većinsku potporu

Piše Maja Rilović Koprivec
5. srpnja 2022. - 16:10
Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić komentirao je propali natječaj za direktora županijske TZCropix

Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije još će izvjesno vrijeme biti bez direktora. Naime, u ponedjeljak nije izabrana čelna osoba županijskog TZ-a umjesto dugogodišnjeg direktora Vladimira Bakića koji je od 1. srpnja u mirovini.

Bakić je na čelu ove turističke zajednice bio punih 27 godina. Turističko vijeće Dubrovačko-neretvanske Turističke zajednice kojim predsjedava župan Nikola Dobroslavić nije izabralo nijednog od četvero kandidata koji su na natječaj poslali valjanu dokumentaciju i u ponedjeljak predstavili svoje programe. Natječaj za direktora će se  ponoviti jer je tako po zakonu.

image

Vladmir Bakić je od 1. srpnja u mirovini

Darko Tomas/Cropix

Na natječaj su se, podsjetimo, prijavili Julije Srgota, aktualni ravnatelj Zavoda za zapošljavanje, Matea Bošković koja je turističko iskustvo stjecala kroz nekoliko tvrtki, Ivana Rodin Miljas koja je radila u Elite travelu, te Andrea Anelić, direktorica TZ Mljeta.

Razgovore s kandidatima obavilo je Turističko vijeće u kojem su uz čelnika župana Dobroslavića još i članovi Draženko Čović, ekonomist koji je inače i predsjednik Općinskog vijeća Slivnoga, Nikolina Farčić, predsjednica HOK Dubrovačko-neretvanske županije, Mihajlo Grgić,  manager u HTP Korčula, Ivan Karlić, operativni direktor u Valamaru, Srđan Krištić, direktor tvrtke Adriatic DMC, Frano Luetić, v.d. direktora Zračne luke Dubrovnik, Stanko Ljubić, dugogodišnji  direktor tvrtke Globtour u Dubrovniku i predstavnik UHPA, Hrvoje Šanje manager u Jadranskim luksuznim hotelima i Đivo Tomšić, vlasnik kampa u Župi dubrovačkoj. Kandidati su predstavili svoje programe, po svemu kvalificiranim članovima vijeća koje se sastalo uz kvorum od osam članova, no nijedan od četvoro kandidata nije ostvario potrebnu većinu njihovih glasova za izbor. 

Nijedan od članova Vijeća koje smo nazvali po ovom pitanju nije želio govoriti o natječaju, budući da se svi kandidati koji su se pravovaljano javili na zadnji natječaj mogu ponovno javiti. Vijeće je također ovlastilo predsjednika, župana Dobroslavića, da da izjavu za javnost vezano uz ovaj slučaj koji je na hrvatskom jugu uzburkao duhove. Sezona je u punom jeku od Prevlake do Lastova, počinju pripreme za novu turističku godinu, a glavni županijski  promotivni turistički ured je prazan. Evo što je o natječaju i neizboru odgovori župan Dobroslavić:     

image
Bozo Radic/Cropix

- Turistička zajednica Dubrovačko-neretvanske županije provela je natječaj za izbor direktora/direktorice Turističke zajednice. Imali smo 4 pravovaljane prijave na natječaj, svi kandidati su na sjednici Turističkog vijeća izložili svoje programe i odgovarali na pitanja članova Vijeća. Članovi Vijeća opredijelili su se odlučivati o izboru tajnim izjašnjavanjem. Nitko od kandidata na tajnom izjašnjavanju nije dobio većinsku potporu potrebnu za izbor te je Vijeće moralo donijeti odluku o poništavanju natječaja i raspisivanju novoga natječaja za izbor ovoga čelnog mjesta – navodi župan.

Tajno glasovanje, očito je presudilo ovakvom raspletu događaja, pa kandidati sada imaju razloga više ponovno se javiti na novi natječaj. Ipak, postavlja se pitanje, što će biti ako se idući put na natječaj za direktora javi deset kandidata? Onda bi teoretski i svaki član Vijeća mogao imati svoga favorita, pa da se sve ponavlja?

02. svibanj 2024 12:04