StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoPOSJET IZ DALEKOG ISTOKA

Delegacija administrativnog odbora za kulturu gradskog vijeća korejskog grada Cheongjua u posjeti Dubrovniku

Piše Dv
3. studenog 2023. - 15:49

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika pročelnica Upravnog odjela za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su danas predstavnike administrativnog odbora za kulturu gradskog vijeća korejskog grada Cheongjua.

Povod njihova posjeta jugu Hrvatske jest terensko upoznavanje s načinima korištenja lokalnih resursa u razvoju turističke industrije.

Pročelnica Antić Brautović u ovoj je prigodi korejsku delegaciju upoznala s odrednicama strateškog gradskog projekta, "Respect the City", danas međunarodno prepoznatog. Ujedno, istaknula je važnost pametnog i održivog upravljanja te se osvrnula na utjecaj kulture i korištenja inovativnih alata u kontekstu upravljanja turističkim tokovima te sinergije kulture s turizmom kao glavnom gospodarskom granom. Pročelnica Antić Brautović izaslanstvu korejskog grada predstavila je rad Zavoda za obnovu te ih je upoznala s kulturnim ustanovama Grada.

Pročelnik Brčić predstavio je investicije u predškolski odgoj i osnovnoškolsko obrazovanje, a osvrnuo se i na skrb o stanovnicima treće životne dobi, ulaganja u zdravstveni nadstandard svih građana, a posebno se dotaknuo sportskih manifestacija i događanja, koje svojom atraktivnošću privlače sve veći broj posjetitelja i time generiraju novu ekonomsku vrijednost.

Predsjednik administrativnog odbora za kulturu gradskog vijeća Cheongjua Lee Wan Bok zahvalio se predstavnicima Grada Dubrovnika na dobrodošlici i prijemu, predstavljanju projekata i aktivnosti koje odjeli provode.

05. svibanj 2024 03:41