StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoMINISTAR GOSPODARSTVA

Ćorić: Prve dvije godine poslovanja bez članarine HGK

Piše DV
8. veljače 2021. - 15:50
Sisak, 030221. Strukovna skola, Ivana Fistrovica 1b. U organizaciji Ministarstva gospodarstva i odrzivog razvoja odrzao se sastanak o Programu malih potpora i ostalim gospodarskim mjerama na podrucju Sisackomoslavacke zupanije. Na fotografiji: Tomislav Coric.Damir Krajac/Cropix

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je u ponedjeljak aktualne političke teme. Ćorić je, govoreći o ugostiteljima koji se jako bune jer su već dugo zatvoreni, kazao da je od početka pandemije namjera da se pomogne s plaćama i ostalim vidovima pomoći onoliko dugo koliko to bude potrebno
'Vjerujem da će brojke koje postižemo proteklih tjedana omogućiti da prijeđemo u novu fazu', rekao je Ćorić za N1.
Upitan hoće li do ljetne stanke u zakon biti upisano ukidanje plaćanja obvezne članarine Hrvatskoj gospodarskoj komori, Ćorić je rekao da će u zakon dotad biti upisan drugačiji pristup HGK-u. 'Što se tiče financijskog rasterećenja članova, što je problematizirano u dijelu javnosti, ići će se u to financijsko rasterećenje. Ta članarina je u proteklih nekoliko godina smanjivana mislim četiri puta. Moram priznati da ne vidim taj financijski moment kao ključan, nego da je to jedna od inicijativa koje će ići u deinstitucionalizaciju sustava. Osobno to ne bih podržao', rekao je Ćorić.
Ministar je istaknuo da HGK može i mora biti efikasniji i da to uopće nije sporno. Ćorić je kazao i da će HGK ići u restrukturiranje, dodavši da će sva društva osnovana ove godine prve dvije godine biti oslobođena plaćanja članstva.
Ministar gospodarstva rekao je da je ovo godina gospodarskog oporavka, izrazivši nadu da će ga, među ostalima, osjetiti turistički sektor, na kojemu počiva većina hrvatskog BDP-a.

20. travanj 2024 13:27