StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoKAKO TO VIDE STRANCI

Britanski The Times izdvojio 11 prekrasnih lokacija u Hrvatskoj koje vrijedi posjetiti, više od polovice u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Među njima Čingrija?!

Piše DV
20. svibnja 2022. - 12:27

Britanski The Times objavio je članak novinarke Lucie Grace u sklopu kojeg autorica otkriva 11 prekrasnih lokacija u Hrvatskoj koje jamče nezaboravan i autentičan odmor bez gužvi, izvijestila je Darija Reić, direktorica Predstavništva HTZ-a u Londonu.

image

Mljet

Bozidar Vukicevic/Cropix

Kako se navodi u objavi, riječ je o lokacijama i doživljajima popularnim među lokalnim stanovništvom pa se tako ističu potencijali i specifičnosti uvale Samograd na Korčuli, izvora rijeke Omble nedaleko Dubrovnika, izdvojeni su i restoran Stari Fijaker u Zagrebu te vinarija Kozlović u Istri, istaknute su ljepote slapova NP Krka te otoka Šipana i Mljeta, a preporuča se i vožnja trajektom iz Orebića na Korčulu, obilazak Zagrebačke katedrale, Zmajevih brazdi u Motovunu te vile Čingrije u Dubrovniku. E, ovaj posljednji izbor je zanimljiv jer vila uistinu ima predivan pogled i pristup moru, a trebala bi dobiti i novu namjenu, ali nije njezin okoliš nije baš bio reprezentativan u posljednje vrijeme.

image

U Vili Čingrija smjestit će se restoran Centra za izvrstnost

Božo Radić/cropix/Božo Radić/cropix

"Vidljivosti Hrvatske na britanskom tržištu pridonijela je i nedavna objava u Sunday Timesu koji je našu zemlju uvrstio na popis najkvalitetnijih i najpovoljnijih destinacija koje pružaju kvalitetne uvjete i niske troškove života. Riječ je o objavi koja je nastala kao rezultat suradnje Predstavništva HTZ-a u Londonu s novinarkom Liz Rowlinson te Michaelom Freerom, direktorom Digital Nomads Associations (DNA) za Hrvatsku, koji živi i radi u Kaštelima te koji je usporedio troškove i način života u Hrvatskoj i Velikoj Britaniji. Uvrštenjem na ovaj popis naša se zemlja našla uz bok Španjolskoj, Portugalu, Francuskoj i Turskoj, a kao najveća prednost Hrvatske, uz niske troškove života, istaknuta je ljepota i očuvanost prirode u sklopu koje se može voditi ugodan, aktivan i dinamičan život", navode iz HTZ-a.

09. lipanj 2023 22:28