StoryEditor
Turizam i gospodarstvoACI MARINA DUBROVNIK |

BRIGA O PODMORJU Održana velika akcija čišćenja, uklonjene značajne količine otpada

Piše dv
18. lipnja 2021. - 11:44
akcija čišćenja podmorja u ACI marini DubrovnikAci

Dvije velike akcije čišćenja podmorja u proteklom su tjednu organizirane u ACI marinama Dubrovnik i Šimuni. Za čistoću podmorja ACI marine Šimuni pobrinuli su se ronioci iz Ronilačkog centra Foka, dok su u ACI marini Dubrovnik snage udružili članovi ronilačkih klubova Dubrovnik, ABYSS i Kjerna. Ove sjajne ekipe su iz mora uklonile značajne količine otpada i tako dale izniman doprinos čistoći našeg podmorja i okoliša. To je ujedno i temeljna vrijednost ACI-ja, što potvrđuju i svjetski priznate Plave zastave u ACI marinama diljem hrvatske obale.

Čišćenje podmorja u ACI marini Dubrovnik održano je u četvrtak 17. lipnja, pri čemu su iz mora izvučene velike količine otpada. Kolike su napore uložili ronioci triju klubova pokazuje i činjenica da je akcija trajala gotovo 4 sata.

„Briga o podmorju i zaštita okoliša neizostavan je dio naše poslovne politike, stoga svake godine organiziramo ovakve i slične akcije. Svjesni smo važnosti ljudskog utjecaja na okoliš te smatramo da ovakve akcije uvelike pridonose razvoju svijesti i odgovornosti za životnu sredinu u kojoj živimo i djelujemo“, poručio je Leo Ajduković, direktor ACI marine Dubrovnik.

Čišćenje podmorja u ACI marini Šimuni provedeno je u nedjelju 13. lipnja, a u organizaciji čišćenja su sudjelovali i Grad Pag i Turistička zajednica Grada Paga te iskusan tim iz Ronilačkog centra Foka. 

Velika ljubav i predanost ACI-ja prema moru i čistoći okoliša itekako je prepoznata i na međunarodnoj razini. To potvrđuju Plave zastave koje se viju u ACI marinama diljem Jadrana, a simboliziraju iznimnu čistoću okoliša te dokazuju odgovorno gospodarenje morem i obalnim područjem.

item - id = 1106690
related id = 0 -> 1125415
related id = 1 -> 1121618
25. rujan 2021 22:55