StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoKORČULANIN SE ŠOKIRAO

Bezobrazluk trgovaca nema kraja: "Dva kila blitve platio sam 43,42 kune, a kad je ušla u se nije nam ostalo ni za dva pantarula!"

Piše Dora Lozica
17. veljače 2022. - 13:44

Ima je u izobilju ali je skupa što se reče k'o papar, a i od nje, koliko god kila kupili, nema za pod zub. Svaki se dan šokiramo cijenama voća, povrća i svih ostalih namirnica, pa nakon što smo preživjeli šok maslaca od 30 kuna, idemo dalje. Ovaj put na običnu blitvu.

Dok svi strahuju od daljnjih poskupljenja, Dubrovčanima kao ni Korčulanima, nažalost, to nije nikakva novost. U zimskim mjesecima cijene su im skuplje do 20 posto nego na kopnu, a u ljetnim mjesecima tuku u plafon.

Jedan je Korčulanin jutros napravio pogrešku - odlučio je u trgovačkom centru kojeg imamo i u Dubrovniku i to široko rasprostranjenog trgovinama, kupiti dva kila blitve i to ga je zadovoljstvo koštalo gotovo 50 kuna!

Malo preko dva kila blitve platio je 43,42 kune, jedno kilo blitve kišta čak 19,99 odnosno 20 kuna jer onu lipu nitko vam u niti jednoj trgovini nikad nije vratio! 

I ne samo što se 'iskešao', nego je blitva koju je stavio kuhati pošla 'u se', pa za pojesti nije ostalo nego nekoliko pantarula, ali je zato objavio račun na Facebooku i uzbunio i ostale Korčulane koji sve to gledaju već godinama i ne mogu ništa nego - ili platiti ili ne jesti.

I u Dubrovniku je nažalost jutros bila ista cijena blitve koja, budimo iskreni, nema ni okusa ni mirisa, a i teško je otkriti odakle je stigla u trgovine. U svakom slučaju za tu cijenu ne pjeva, ne pomlađuje niti ćete u njoj naći jackpot, jedino što će vas natjerati da je više nikad, dok joj cijena ne padne na realnu razinu, ne kupite.

21. srpanj 2024 09:06