StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoNAKON DOBRE POSLOVNE GODINE

Atlantska plovidba višak novca ulaže u nekretninski biznis

Piše dv
21. ožujka 2022. - 14:53

Što dubrovačkom brodaru koji brodi na nemirnom globalnom tržištu opterećenom pandemijskim i drugim poremećajima donosi tekuća, ne usude se u kompaniji javno izreći, kako ne bi svojim prognozama ikako utjecali na ulagače i cijenu kompanijske dionice, donosi Lider u razgovoru sa izvršnim direktorom AP, Markom Domijanom.

Na mjestu nekadašnje upravne zgrade, ovih je dana gradilište, a bude li sve po planu, kroz dvije godine trebao bi niknuti još jedan stambeno-poslovni kompleks u vlasništvu brodarske kompanije. Dubrovački brodar posljednjih godina uspješno plovi i nekretninskim biznisom, no gradnja i upravljanje nekretninama nije niša u kojoj se kani razvijati.

- To su sve naše postojeće lokacije, a do takvih ulaganja dođe u godinama u kojima Atlantska plovidba ima višak sredstava – upućuje Domijan u poslovnu logiku brodara koji je u portfelju nekad imao i hotele, a danas udjele u IT tvrtki, pomorskoj agenciji za male kruzere i onoj za pomorske aviokarte te tvrtki za brokeražu osiguranja. Navodi i kako je vrijednost čitavog tog biznisa desetak milijuna eura, što je zanemarivo u odnosu na vrijednost osnovnog brodarskog poslovanja Atlantske plovidbe, piše među ostalim Lider, a cijeli tekst pročitajte OVDJE.

01. svibanj 2024 18:05