StoryEditorOCM
Turizam i gospodarstvoRAZGOVOR S RAVNATELJEM TURISTIČKE I UGOSTITELJSKE ŠKOLE

ANTUN PERUŠINA U Vili Čingrija otvaramo luksuzni restoran u kojemu će raditi naši učenici

11. kolovoza 2019. - 18:44

Vaša je škola  izabrana za Regionalni centar kompetentnosti. Što to konkretno znači?
Priznanje je to za dugogodišnji rad ne samo u zadnjih dvadesetak godina nego  i nastavak tradicije rada Turističke i ugostiteljske škole Dubrovnik, koja je proslavila 70 godina rada. Upravo su rezultati u ovih sedam desetljeća omogućili da naša škola bude proglašena jednim od Centara kompetentnosti. Naravno da su se mjerili rezultati u zadnjih pet do šest godina i da je kontinuitet dobrog i kvalitetnog rada škole trebalo održati na zavidnoj razini. Ovo smo priznanje zaslužili, sad nam slijede četiri godine intenzivnog rada kako bismo opravdali taj izbor.
 
Što će se sve događati u tom razdoblju?
Dosadašnju kvalitetu moramo podići na veću razinu. Prije svega ulaganjem u infrastrukturu i to u prostore škole u Župskoj 2 i u Garište u povijesnoj jezgri, gdje bi trebao biti mali restoran sa smještajnim kapacitetima. Grad  je odlučio ustupiti na korištenje  našoj školi  na deset godina Vilu Čingriju. Svi ti prostori uvjetima moraju biti  prilagođeni 21. stoljeću, a onda nam slijedi paralelno i rad na 'pojačanju' nastavnog kadra. U svemu tome očekujemo pomoć Ministarstva znanosti i obrazovanja kao i Ministarstva turizma. Ne smijemo  zaboraviti i gospodarstvo jer je školovanje okrenuto potrebama gospodarstva, da se buduće školovanje u strukovnim školama još više  temelji na učenju na radu. Naši učenici imaju dosta prakse, ali bi je trebalo još više osnažiti i bolje organizirati. Upravo će ovi objekti koji će biti pod izravnom kontrolom škole služiti svrsi jer će...

Cijeli razgovor pročitajte u novom broju Dubrovačkog vjesnika! 
 


l

 

21. studeni 2024 07:15