StoryEditorOCM

ACI marine Dubrovnik, Korčula i Slano Tri najsjajnija bisera u Jadranu

Piše PROMO
18. srpnja 2022. - 09:00

Nekad nezamislivi izazovi, poput protekle dvije godine, iznjedrili su samo one najupornije u turističkom sektoru. S ponosom ističemo ulogu najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI d.d., kao onoga koji je ne samo opstao u vrijeme najveće krize, nego i ostao regionalni predvodnik u zaštiti cijele nautičke zajednice, bez ograničenja i restrikcija.

Fokus na budućnosti jedan je od najsnažnijih pogona ACI-ja. Naime, već proteklih godina realizirao je strateške investicije u izvrsnost infrastrukture i usluge, proširivši poslovni portfelj u vrijednosti od 44 milijuna kuna, no snažan naglasak ipak je na marinama na području Dubrovačko-neretvanske županije. U njih je u posljednjih pet godina uloženo čak 95 milijuna kuna. Neke od najljepših marina na svijetu razmještene su duž jadranske obale, a nautičari jednostavno obožavaju upravo tri najjužnije – ACI marinu Dubrovnik, ACI marinu Korčula te ACI marinu "Veljko Barbieri" u Slanome. Nesvakidašnja ljepota prirode i neki od najposebnijih otoka i gradova na Mediteranu nautičarima pružaju nezaboravan posjet i gotovo u pravilu plan za što skoriji idući dolazak.

image

ACI  marina Dubrovnik

PHOTO ADRIA

Photo Adria/
image

ACI  marina Dubrovnik

PHOTO ADRIA

 

Photo Adria/

ACI marina Dubrovnik

Jedna od najraskošnijih i najtrofejnijih ACI marina upravo je ona dubrovačka, što i ne čudi obzirom na značaj Dubrovnika za hrvatski turizam, a Rijeka dubrovačka, kao zaštićeni prirodni krajolik, uz povijesnu poveznicu i nevjerojatnu ljepotu već je godinama prvi izbor brojnih domaćih i svjetskih nautičara. ACI marina Dubrovnik perjanica je hrvatskog nautičkog turizma, a nakon sveobuhvatnih rekonstrukcijskih radova, vrijednih čak 35 milijuna kuna, s početkom ove sezone dočekala je goste u novom, osvježenom izdanju. Izgrađen je 232,3 metra novi obalni zid i prihvat i do pet metara duljih plovila nego dosad, obnovljena je infrastruktura cijele marine, u planu je izgradnja najveće servisne zone u ovom dijelu Jadrana, golf i teniski tereni, dva restorana vrhunske gastronomije, vanjski bazen i sadržaji za djecu te ono najatraktivnije i što svi željno iščekuju – rekonstrukcija višestoljetnog ljepotana gotičko-renesansnog Dubrovnika, ljetnikovca Sorkočević. Golemi pothvat zacementirat će dubrovačku ACI marinu kao jedan od najposebnijih dragulja na Mediteranu. Nakon svega ni rezultati ne izostaju – ovu je sezonu ACI marina Dubrovnik započela s rezultatima na tragu onih iz rekordne 2019. godine, a trenutni rezultati već sad su bolji od brojki iz prethodne, 2021. godine.

 

ACI marina Korčula

image

ACI marina Korčula

DAVOR ŽUNIĆ/PETAR FABIJAN

Davor Zunic/Petar Fabijan/

 

Nautičari obožavaju Korčulu i tamošnju ACI marinu, koja je u svojim posebnostima uz bok dubrovačkoj, naslonivši se na samu staru gradsku jezgru Grada Korčule, pružajući nautičarima sve ono što je već zaslužilo priznanje najbolje otočne marine. Rekonstrukcija lukobrana od 25 milijuna kuna jedna je od golemih investicija u marinu za bolju zaštićenost uslijed nepovoljnih vremenskih utjecaja. Srednji, obalni gat i lukobran obložit će se kamenom, čime će se korčulanska marina, ova žila kucavica grada, savršeno uklopiti u okruženje. Plan o maloj, boutique marini u centru grada, s 42 luksuzne smještajne jedinice s četiri zvjezdice, trg, okretište za autobuse te stajalište taksija, uz garaže s više od 300 parkirnih mjesta savršen je plan da ova otočka ljepotica zasja u punom sjaju.

image

ACI marina Korčula

DAVOR ŽUNIĆ/FOTOFAKTOR.COM

Davor Zunic/

ACI marina Slano

image

ACI marina Slano

DAVOR ŽUNIĆ/PETAR FABIJAN

Davor Zunic/Petar Fabijan/

Većina nautičara koji se otisnu u đitu južnom Dalmacijom neće zaobići najnoviju kariku najvećeg lanca marina na Mediteranu, ACI marinu Slano. Marina Veljko Barbieri u kolovzu slavi svoj šesti rođendan, a ime koje nosi, ime začetnika ideje o osnivanju lanca ACI marina, savršeno stoji slanskom nautičkom utočištu. Jedna od možda i najljepših na krajnjem jugu, slanska vala uvijek je bila sklonište za sve brodove. Na idealnom položaju i u blizini najkovitih Elafita, Dubrovnika i najjužnijeg hrvatskog akvatorija, lako šarmira domaće i svjetske nautičare koji joj se vraćaju, a zbog svog položaja na važnom nautičkom čvorištu jedan je od najpopularnijih izbora za vez, odmor i okrijepu među brojnim nautičarima. Tesla punionice za e-automobile, trgovine nautičkom opremom, charter tvrtke, savršeni gastro spot - restoran Perast poznat foodiejima po isključivo domaćim namirnicama iz lokalnih OPG-ova i vlastitom maslinovom ulju, rent-a-car i transferi, tehnički servis plovila, samo su neki od aduta slanske ACI marine, uz onaj nautičarima također jako važan adut – ljepotu vale Slano.

image

ACI marina Slano 'Veljko Barbieri'

DAVOR ŽUNIĆ

Davor Zunic/
04. svibanj 2024 03:04