StoryEditorOCM

ACI marina ‘Veljko Barbieri‘ u Slanome očarava nautičare iz cijelog svijeta

Piše PSD.
22. kolovoza 2022. - 12:08

ACI marina "Veljko Barbieri" Slano početkom kolovoza je proslavila šest godina od osnutka. Ime je dobila po čovjeku koji je po mnogočemu obilježio noviju hrvatsku povijest, a između ostaloga, je i začetnik ideje o osnivanju lanca ACI marina. Ova jedinstvena marina sagrađena je u istoimenoj prelijepoj uvali koja je oduvijek bila dobro sklonište za sve brodove. Smještena u sjeveroistočnom dijelu prostrane Luke Slano, koja se zavukla u kopno na sjevernoj obali Koločepskog kanala, ACI marinu Slano karakterizira idealan položaj i u puno širem smislu, u prvom redu zbog blizine bajkovitog Elafitskog otočja, Dubrovnika i dubrovačkog akvatorija te svih ostalih čari juga Dalmacije, koji iz godine u godinu privlači brojne nautičare iz čitavog svijeta.

image
Davor Žunić/Petar Fabijan

Raj za nautičare

Upravo ACI marina Slano među nautičarima je jedan od najpopularnijih izbora za vez, odmor i okrjepu, dok plove ovim čarobnim krajevima. ACI marina Slano svojom ponudom prati visoke standarde cjelokupnog lanca pa nautičari tako i ovdje mogu pronaći restoran, trgovinu nautičke opreme, dvije charter tvrtke i praonicu rublja. Uz to, gostima su dostupne i usluge transfera, rent-a-cara, tehnički servis plovila te usluga pranja plovila. Za goste koji, baš kao i ACI, brinu o okolišu te preferiraju održivije varijante prijevoza, ACI marina Slano raspolaže i Tesla punionicama za električna vozila. Također, gosti na korištenje imaju bazen koji je smješten pokraj restorana, a u blizini marine, u hotelu Admiral, nalazi se i wellness centar i frizerski salon te dvije manje trgovine prehrambenim proizvodima.

image
Davor Žunić/Petar Fabijan

Od opreme do uživanja

U samoj marini nalazi se trgovina nautičke opreme u kojoj gosti mogu nabaviti gotovo svu potrebnu nautičku opremu i sigurni krenuti u istraživanje neponovljivog juga Dalmacije. U ACI marini Slano posluju dvije charter tvrtke. NAUTIKA CENTAR NAVA i SAILOR'S MOON koja nudi i školu jedrenja.

image
Davor Žunić/Petar Fabijan

Još jedan od aspekata po kojima se ACI marina Slano ističe je i izvrsna gastronomska ponuda. Tu je smješten pravi raj za sve gurmane - restoran Perast, gastro biser koji podržava lokalne OPG-ove, hranu priprema s isključivo svježim i domaćim namirnicama iz lokalnog uzgoja i nautičarima nudi neponovljivo gastro iskustvo, a sve s par kapi domaćeg maslinovog ulja iz vlastite proizvodnje, dobivenog iz obiteljskih tri tisuće stabla maslina.

Za više informacija posjetite:

https://aci-marinas.com/hr/marina/aci-veljko-barbieri-slano/

image
Davor Žunić/Petar Fabijan

 

04. svibanj 2024 06:34