StoryEditorOCM
KulturaOBJAVILO MINISTARSTVO

Zagrebački arhitekt s dubrovačkom adresom Davor Bušnja dobitnik Nagrade "Vladimir Nazor"

Piše Dv
9. svibnja 2023. - 23:52

Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" na sjednici održanoj 8. svibnja, donio je odluke o dobitnicima za najbolja umjetnička ostvarenja u Republici Hrvatskoj za 2022. godinu u području književnosti, glazbe, arhitekture i urbanizma, filmske i kazališne umjetnosti te likovnih i primijenjenih umjetnosti.

Dobitnik Nagrade "Vladimir Nazor" za 2022. godinu za područje arhitekture dobio je zagrebački arhitekt s dubrovačkom adresom Davor Bušnja.

Arhitekt Davor Bušnja, osvojio je godišnju nagradu "Vladimira Nazora" u području arhitekture i urbanizma za novu zgradu Zemljišnoknjižnog odjela Općinskog građanskog suda u Zagrebu.

Zgrada je djelo arhitektonskog tima tvrtke MORE arhitekture d.o.o., glavnog projektanta Davora Bušnje, Zrinke Mrković Mračić i Vedrana Škopca, a izvođač radova tvrtka ING-GRAD.

Investicija nove zagrebačke gruntovnice, vrijedna 95 milijuna kuna, financirana je zajmom Svjetske banke.

Riječ je o najvećem Zemljišnoknjižnom odjelu koji pripada najvećem Općinskom sudu u Hrvatskoj, koji ujedno pokriva većinu stanovništva Zagreba, zapošljava preko 180 osoba, sudaca, sudskih savjetnika i službenika, koji mjesečno rješavaju nešto više od 5.000 predmeta.

Inače, Nagradu dodjeljuje Odbor Nagrade "Vladimir Nazor" na prijedlog komisija za pojedina područja umjetnosti, u kategorijama godišnje nagrade i nagrade za životno djelo. Svečana dodjela nagrade održat će se u 19. lipnja, na godišnjicu smrti hrvatskog književnika čije ime nosi, uz izravan prijenos Hrvatske televizije.

26. travanj 2024 12:18