StoryEditorOCM
Kulturavečeras u Dvoru

Za završnicu „Poznog ljeta“ DSO, Pavle Zajcev i pijanist Andrey Gugnin

Piše DV
14. rujna 2023. - 12:55

Međunarodni glazbeni festival „Dubrovnik u pozno ljeto“, njegovo 11. izdanje, završit će večerašnjim koncertom u atriju Kneževa dvora. Početak je u 21 sat.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će Pavle Zajcev, dok će kao solist nastupiti pijanist Andrey Gugnin. Na programu su djela Čajkovskog i Mendelssohna. Najprije, jedan od najpoznatijih klavirskih koncerata, Prvi klavirski koncert P.I. Čajkovskog, a potom Mendelssohnova Simfonija br. 3, op. 56 (Škotska).

Pavle Zajcev, priznati violončelist i izvanredni profesor za komornu glazbu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, redovni je suradnik Dubrovačkog simfonijskog orkestra. Za Koncert za violončelo i gudače Pavla Dešpalja koji je snimio sa Simfonijskim orkestrom HRT-a nagrađen je Porinom za najbolju izvedbu.

Andrey Gugnin pripada krugu najtraženijih pijanista mlađe generacije u svijetu, a redovito nastupa na pozornicama kao što su Musikverein u Beču, Carnegie Hall u New Yorku, dvorana Abravanel Hall u Salt Lake Cityju, Sydney Opera House, Eastman School of Music, Royal Festival Hall u Londonu.

07. svibanj 2024 01:08