StoryEditorOCM
KulturaNARODNA KNJIŽNICA GRAD

Vrlo zahvalna tema i motivi koji ne ‘bježe‘: Dubrovačka udruga likovnih umjetnika otvorila jednu od svojih boljih izložbi

Piše Bruno Lucić
15. studenog 2021. - 22:41

U prizemlju Narodne knjižnice Grad otvorena je šesta ovogodišnja izložba članova Dubrovačke udruge likovnih umjetnika pod nazivom "Za stolom". U ime Dubrovačkih knjižnica, uvodno se s par riječi obratio Robert Kralj te je potom riječ prepustio predsjedniku DULU-a Valteru Kožulu koji je naglasio kako je tema izložbe mrtva priroda.

image
Robert Kralj i Valter Kožul
Vedran Levi/Dubrovačke knjižnice

- Motiv mrtve prirode se uvijek nekako provlači kroz naše izložbe jer ima naših članova kojima je to vrlo interesantno, koji se vole na taj način izraziti. Ali, nismo još radili ovakvu izložbu da je samo to bila tema. Tema je vrlo zahvalna, svaki autor tu može postaviti i kompoziciju i bira oblike onako kako želi, dakle, slika ono što ne 'bježi'. Kao što možete vidjeti, malo smo se orijentirali i na ove predstojeće blagdane pa je dosta stvari za trpezom, lepršavih boja, oblika... Predstavlja se 17 članova s 27 radova tako da mislim da možete pogledati i naći - svatko nešto za sebe. Nekako mi se čini da je ovo jedna od naših boljih izložbi, kazao je Kožul te zahvalio Dubrovačkim knjižnicama na odličnoj suradnji jer je ovo četvrti put ove godine da Udruga otvara izložbu u prostorima Knjižnica, a riječi zahvale na financijskoj potpori upućene su i Gradu Dubrovniku.

U izložbi sudjeluju: Anto Violić, Diana Rajić, Dragica Maca Lučić, Franica Čebirić, Loren Ligorio, Luce Đuraš, Marijan Fragić, Marta Baće, Mirica Dubčić, Miroslav Stamatović, Mišo Baričević, Nedjeljka Nene Gligor, Nikola Nino Dubčić, Robert Kralj, Silvija Sikavica, Valter Kožul i Vedran Grabovac.

Izložba se može pogledati do 30. studenog.

26. srpanj 2024 21:37