StoryEditorOCM
KulturaRAZGOVOR S RAVNATELJEM FOLKLORNOG ANSAMBLA LINĐO

VLAHO KLJUNAK Do kraja godine otvaramo virtualni muzej 

4. lipnja 2018. - 17:38

Deset mjeseci nakon što je Gradsko vijeće Dubrovnika imenovalo Vlaha Kljunka za v.d. ravnatelja Linđa, na ovotjednoj sjednici vijećnici su mu dali potporu i četverogodišnji mandat. Novog – starog ravnatelja pitali smo čime je zavrijedio jednoglasnu podršku vijećnika?

U prvom redu zahvaljujem se gradonačelniku, njegovim zamjenicama, predsjedniku Gradskog vijeća i gradskim vijećnicima koji su mi prije 10 mjeseci dali priliku i imenovali me vršiteljem dužnosti ravnatelja FA Linđo, te što su mi i sada dali povjerenje za buduće četverogodišnje razdoblje. Izgleda da sam to povjerenje opravdao i da je to uz predloženi program rada bila osnova za dobivanje punog mandata. Svi znamo koliko je bio „osjetljiv“ trenutak mog dolaska za v.d. ravnatelja, međutim posebno naši plesači amateri, a i zaposlenici su svojim angažmanom odradili na najbolji mogući način sve predviđene nastupe, a posebno one ključne na prošlogodišnjim Ljetnim igrama.

Linđo je lani često bio u medijima, najčešće u negativnom kontekstu. Članovi su odlazili, prijetio je raspad ansambla. Situacija se vašim dolaskom smirila?

Teško je govoriti o nečemu u čemu niste sudjelovali, a posebno je teško to komentirati. Istina, bilo je problema, ali sam u svom prvom obraćanju zamolio sve da prošle nesuglasice ostavimo iza sebe i krenemo raditi za dobrobit Linđa i Dubrovnika. Uz mene je bio i gradonačelnik Franković, što je jasna poruka cijelom ansamblu kako ćemo imati punu podršku Grada. Osobno nikada nisam bio član ansambla i to mi je s obzirom na prethodne probleme bila olakšavajuća okolnost jer sam mogao početi ispočetka. S druge strane, to što nisam bio član ansambla, bila mi je i otežavajuća okolnost jer nisam poznavao funkcioniranje ustanove, koreografije i čitav niz procedura koje prati tako veliki sustav. Moj dotadašnji 35. godišnji folklorni staž bio je vezan u KUD Čilipi, ali to, mora se priznati, nije Linđova razina ustroja ansambla.

Cijeli razgovor možete pročitati u tiskanom izdanju Dubrovačkog vjesnika! 

26. travanj 2024 12:31