StoryEditorOCM
KulturaU SUBOTU U 21 SAT |

VELIKI KONCERT U SKLOPU ‘TINA PATTIERE‘ Najljepše arije talijanskih i francuskih skladatelja u izvedbi opernih prvaka i DSO-a pred Dvorom

Piše Dv
2. srpnja 2021. - 12:58

Četrnaesti Međunarodni festival opernih arija „Tino Pattiera“započeo je koncertom ovoga utorka, a njegovo središnje događanje održat će se u subotu 3. srpnja ispred Kneževa dvora. Dubrovačku publiku očekuje veliki koncert s programom naljepših opernih arija velikih talijanskih i francuskih skladatelja. Koncert će započeti u 21 sat.

Dubrovačkim simfonijskim orkestrom ravnat će šef dirigent Marc Tardue, dok kao solisti nastupaju naša svjetski poznata sopranistica Martina Zadro i glasoviti slovenskitenor Branko Robinšak, oboje prvaci ljubljanske Opere i dobitnici brojnih domaćih i međunarodnih umjetničkih i strukovnih nagrada. Iza ovih glazbenika su nastupi na koncertnim podijima diljem svijeta, kao i suradnje s istaknutim dirigentima i orkestrima.

Na programu su najljepše operne arije velikih talijanskih i francuskih skladatelja poput Donizettija, Bellinija, Verdija, Offenbacha, Masseneta, Puccinija i Gounoda. Tako će publika imati priliku čuti arije iz „Traviate“, La Boheme“, „Fausta“, „Hoffmannovih priča“ i drugih poznatih opera.

Kontakt za informacije i rezervacije je 091 613 7314 i email sales@dso.hr. Festival se održava uz podršku Ministarstva kulture RH, Grada Dubrovnika, Turističke zajednice grada Dubrovnika i hotela Rixos Premium Dubrovnik.

16. travanj 2024 18:31