StoryEditorOCM
KulturaPLEMENITI PROJEKT

Umjetnica Lena Kramarić i članovi grupe "Tata je Tata" u službi humanosti: otvorena prodajna izložba u Prijeko palači, sav prihod ide obitelji Pavlović

Piše Bruno Lucić
19. ožujka 2022. - 20:04

U Prijeko Palaceu otvorena je izložba slikarice Lene Kramarić. Riječ je o prodajnoj izložbi humanitarnog karaktera, a u projektu uz slikaricu sudjeluje i grupa "Tata je Tata". Otvorivši izložbu, autoričin partner Matko Saltarić kazao je kako je ovo prvi put da otvara izložbu svoje partnerice. Rekao je kako bi sam volio da je ideja za izložbu bila njegova, ali zapravo nije, bila je to ideja autorice izloženih djela.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Umjetničine slike opisao je "kaotičnim", ali ipak postoji "određeni red uz jako puno pozadinske priče", usporedio je to ulogom očeva u obitelji jer se samo otvaranje dogodilo uz Dan očeva.

Ivica Hajdić, koji je kao i Saltarić član grupe "Tata je Tata", rekao je kako sav novčani prilog koji se skupi od prodaje slika ide obitelji Pavlović. Naime, riječ je o samohranoj majci s dvoje djece iz okolice Kutine. Pojasnio je kako uz hendikep majke, obitelj čini i sedmogodišnja djevojčica koja je preživjela moždani udar. 'Tate' su već prije pomagale ovoj obitelji, a nastavit će to činiti i dalje. Zahvalio je svima koji na bilo koji način sudjeluju u ovom plemenitom projektu.

image
Tonći Plazibat/Cropix

Umjetnica je također rekla nekoliko riječi.

- Moj partner koji je dio grupe "Tata je Tata", u vrijeme Božića, posebno da bi motivirao djecu, pričao je priče o drugim obiteljima koje su oni posjećivali i to bi često bilo za objedom, suze bi takoreći kapale u tanjur. Tu negdje mi je palo napamet što bih ja mogla i zašto ne bih ponudila nekolicinu slika, zašto u to božićno vrijeme ne bih nekom pomogla?! Ne znam što se sve ispreplelo, bila je još jedna ili dvije dobrotvorne aukcije u vrijeme Božića i onda me to malo poljuljalo, pomislila sam da će ljudima biti možda prenaporno pa sam odlučila da to bude neki drugi trenutak koji bi bio bolji. Pričala sam s Dankom Martić, genijalnom voditeljicom Prijeko palače koja je uvijek za akciju i na raspolaganju svima koji je trebaju, ujedno i mojom genijalnom prijateljicom. Pomislile smo da bismo sljedeću sezonu mogli započeti s izložbom - baš na palači. Nekako se poklopilo sve jedno s drugim, odlučili smo napraviti izložbu i uz čašicu vina nazdraviti za novu sezonu oko koje svi strahuju, a dobre energije nikad nije previše, izjavila je Kramarić te dodala:

image
Tonći Plazibat/Cropix

- Izloženo je jako puno mojih djela, a za deset djela sam spustila cijene jer je ipak cilj da se oni prodaju, ako ne sve, bar dio. Cjelokupan iznos od njihove prodaje ide obitelji koja je stvarno potrebita. Nadam se da će se nešto od toga i prodati, a može se dati i više od te početne cijene. Izložba će biti otvorena do kraja ožujka, do tada traje akcija i tada sam planirala objaviti koliko smo novaca uspjeli skupiti, mislim da je to bitno reći na kraju. Tih deset radova koje sam izabrala nisu moji najstariji radovi koji mi više ne trebaju, nego sam pokušala da budu različiti što se tiče vremena nastanka, tehnike, cijene i dimenzija. Cijene slika kreću se između 1.500 i 7 tisuća kuna. Ostali radovi su, što stariji, što noviji, nisam imala konkretan plan koje slike izložili sve dok ih nismo postavljali, tad sam se zapravo s raznih aspekata prilagodila prostoru palače. Na palači su već otprije neka moja djela koja su dio interijera. Ova druga izložena djela su na prodaju i 10 posto od njihove prodaje također ide za ovaj humanitarni cilj, poručila je Kramarić.

18. travanj 2024 21:21