StoryEditorOCM
KulturaKAZALIŠTE MARINA DRŽIĆA

U teatar stiže Tarik Filipović s monodramom ‘Sex i glad‘, Kolarini izvode svoj ‘Matrimonijo‘, a stiže i ‘Umišljeni bolesnik‘

Piše D. V.
11. lipnja 2024. - 14:33

Monoshow "Sex i glad/Doktor za one stvari" stiže na Veliku scenu u srijedu u 20 sati. Doktora seksologije, profesora i playboya utjelovit će omiljeni glumac Tarik Filipović koji će gledatelje povesti na uzbudljivi safari kroz prašumu pojmova iz područja ljudske seksualnosti.

Koliko god živimo u hiperseksualiziranom dijelu svijeta, toliko je još uvijek ova tema mnogima u sferi tabua. “Sex i glad/Doktor za one stvari" je predstava koja služi upravo detabuiziranju tih područja ljudske prirode.

Naravno, kao i u komičnim prethodnicama i uspješnicama u kojima je Tarik sudjelovao kao autor i glumac (Predsjednici&Ca, Spektakluk, Magic Act Show, Ćiro...), tako je i ovom monoshowu primarni zadatak opustiti vas, educirati, zabaviti i nasmijati.

Jer, smijeh je najpouzdaniji i najučinkovitiji lijek u ova impotentna vremena.

Predstava je multimedijalna i interaktivna, u formi kolažnog showa nudi red pjesme, red plesa i više redova urnebesne zabave inspirirane ovom vječno intrigantnom temom. Sam tekst baziran je na više dramskih, socioloških i antropoloških predložaka, a kompilirali su ga Tarik Filipović i dramaturginja Nina Skorup, uz redatelja Marija Kovača.

U petak u 20 sati Kazališna družina Kolarin izvest će svoj posljednji premijerni naslov „Matrimonijo“.

Riječ je predstavi nastaloj prema tekstu Joza Lovrića Jadrijeva, a režirao ju je Paolo Tišljarić. Podsjetimo i kako je prvi „Matrimonijo“ izveden prije 10 godina, a koji je ostao u lijepom pamćenju kod publike te je zbog toga ujedno i ponovno postavljen na kazališnim daskama.

„Umišljeni bolesnik“ na rasporedu je u subotu u 20 sati na Velikoj sceni, posljednja je to izvedba prije kraja sezone.

Režirala ju je Lea Anastazija Fleger, a ovom se predstavom ujedno obilježava i 40 godina rada Branimira Vidića Flike.

Redateljica je istaknula kako misli da su “umišljeni bolesnici” svuda oko nas i kako je cijelo društvo zatrovano njima te kako se time bave i u predstavi. "Riječ je o tekstu koji je suvremen i provokativan u svojim temama te kako je predstava baš zato aktualna i prigodna za kontekste i van Dubrovnika, jer ne znam niti jednu obitelj koja se na neki način nije posvadila oko nasljedstva. Kroz smijeh i crni humor, progovaramo o ovim aktualnim i škakljivim temama."

Igraju: Branimir Vidić, Angela Bulum, Nika Lasić, Marija Šegvić, Izmira Brautović, Mirej Stanić, Antonio Agostini, Hrvoje Sebastijan, Bojan Beribaka, Glorija Šoletić, i Edi Jertec.

Ulaznice se mogu kupiti na blagajni kazališta ili putem web stranice ulaznice.hr, a rezervacije su moguće telefonom na 020 321 088 ili mailom na blagajna@kmd.hr.

24. srpanj 2024 05:20