StoryEditor
Kultura72. FESTIVALSKO LJETO |

U Kabogi održan završni koncert polaznika majstorske radionice Petrita Çekua, svi polaznici dobili certifikate

Piše Dv
25. srpnja 2021. - 10:50

Završni koncert polaznika sedmodnevne majstorske gitarističke radionice Petrita Çekua održan je u ljetnikovcu Bunić-Kaboga, uz dodjelu certifikata o sudjelovanju polaznicima.

Majstorska radionica za gitaru i komornu glazbu koju je vodio istaknuti gitarist i miljenik festivalske publike Petrit Çeku održavala se od 18. do 24. srpnja u Umjetničkoj školi Luke Sokočevića, u sklopu 72. Dubrovačkih ljetnih igara i pod pokroviteljstvom zaklade Caboga Stiftung. Fokus majstorske radionice, namijenjene prvenstveno studentima i gitaristima s višim obrazovanjem, bio je na interpretaciji, izražajnosti i općem umjetničkom razvoju glazbenika, a imala je pet polaznika iz Slovenije, Hrvatske i s Kosova, uz sudjelovanje tri učenika gitare iz Dubrovnika. Polaznicima Lekëu Morini, Nikoli Šrajbeku, Marku Kovačiću, Tomislavu Jelaviću, Tei Čerenak, Karmen Bogdanović, Robertu Prusini i Teu Dabeliću, certifikate o sudjelovanju uručio je Petrit Çeku na kraju koncerta.

Petrit Çeku pred publikom 72. Igara nastupit će i 23. kolovoza u atriju Kneževa dvora, a na programu gitarističkog recitala djela su Bacha, Mozarta i van Beethovena u prvom dijelu, te Listeša, Barriosa i Ville-Lobosa u drugom dijelu programa.

item - id = 1115106
related id = 0 -> 1123386
related id = 1 -> 1123467
25. rujan 2021 23:12