StoryEditor
Kultura70.dubrovačke ljetne igre

Tri nastupa Linđa na taraci Revelina u kolovozu

Piše PSD.
2. kolovoza 2019. - 15:08
Nastupi Folklornog ansambla Linđo na Dubrovačkim ljetnim igrama tradicionalno su praćeni dugotrajnim aplauzima s ovacijama publike, kako je bilo i na ranijem nastupu s KUD-om Jedinstvo, a na ovoljetnom festivalskom repertoaru očekuju nas još tri folklorne izvedbe. Linđo na 70. Igrama na taraci tvrđave Revelin nastupa još u subotu, 3. kolovoza, a zatim i 7. te 13. kolovoza s početkom u 21.30 sati.

Prvi Linđov nastup na 70. Igrama označila je suradnja s KUD-om Jedinstvo iz Splita koji ove godine obilježava sto godina postojanja, a program preostale tri festivalske izvedbe od kojih je prva na programu već sutra, donijet će među ostalim točkama i ulomak iz tradicionalne konavoske zdravice koju će govoriti ravnatelj Folklornog ansambla Linđo Vlaho Kljunak. Na programu su i neizostavna dubrovačka poskočica linđo, bunjevački plesovi i vrličko kolo, stari splitski plesovi, plesovi iz Zaprešića kao i za prošlu sezonu pripremljeni podravski svati.

Folklorni ansambl Linđo od 1967. godine redovito nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama, a na brojnim gostovanjima diljem svijeta uspješno promovira ime Dubrovnika i Hrvatske. Kolo linđo se, uz festu sv. Vlaha, dubrovački govor, umijeće izrade konavoskog veza, klapsko pjevanje, nijemo kolo Dalmatinske zagore, bećarac, međimursku popevku i brojna druga kulturna dobra iz raznih hrvatskih krajeva, nalazi na listi zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara RH.

Ulaznice za sve Linđove nastupe na 70. Igrama dostupne su preko festivalskih mrežnih stranica www.dubrovnik-festival.hr ili servisa www.ulaznice.hr te na blagajni u Festivalskoj palači (Od Sigurate 1), svakim danom od 9 do 21:30 sati gdje stanovnici Dubrovačko-neretvanske županije mogu ostvariti popust od 30 % pri kupnji ulaznica. Kupnjom Mastercard® i Maestro® karticama ostvaruje se 10 % popusta dok kupnja u iznosu od preko 500 kn donosi voucher za 30 % popusta na festivalske suvenire.
11. svibanj 2021 20:46