StoryEditorOCM
KulturaREAKCIJE NA IZBOR Martine Filjak

Trebat će joj puno hrabrosti, snage i živaca da vrati dignitet i kvalitetu Dubrovačkim ljetnim igrama, koje su nekad imale!

Piše Maja Rilović Koprivec
27. travnja 2023. - 18:13

Pijanistica Martina Filjak nova je intendantica Dubrovačkih ljetnih igara, odlučila je ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek čime je okončano višemjesečno nagađanje o tome tko će na toj poziciji zamijeniti dosadašnju intendanticu Doru Ruždjak Podolski. Dori Ruždjak Podolski ovo je posljednja festivalska sezona koju će umjetnički potpisati.

image

 Dora Ruždjak Podolski

Tonci Plazibat/Cropix

Među potencijalnim kandidatima za to mjesto zainteresirani su bili i najčešće su se spominjali, aktualni ravnatelj Kazališta Marina Držića, Paolo Tišljarić i dubrovački glumac sa zagrebačkom adresom, Maro Martinović.

 Nakon imenovanja Maritnie Filjak obojica čestitaju novoj intendantici Igara:

image

Maro Martinović
 

Nera Simic/Cropix/Cropix

- Martina Filjak je respektabilan izbor. Siguran sam da će muzički dio Igara biti izuzetno kvalitetan, a vidjet ćemo koga će nova intendantica odabrati za vođenje dramskog programa, nadam se da će i to biti respektabilan izbor. Igrama uvijek želim sve najbolje, a isto tako i novoj intendantici! Trebat će joj puno hrabrosti, snage i živaca da vrati dignitet i kvalitetu Dubrovačkim ljetnim igrama, koje su nekad imale! A naš Grad to zaslužuje! - naveo je Martinović uz čestitke.

image

Polo  Tišljarić
 

Bozo Radic/Cropix

- Čestitam novoj intendantitici na imenovanju i veselim se budućim suradnjama. Nadam se da će Igre i kazalište Marina Držića nastaviti dugogodišnju sinergiju, na ponos Grada Dubrovnika i Republike Hrvatske - poručio je Paolo Tišljarić.

03. svibanj 2024 19:08