StoryEditorOCM
KulturaSVAKA ČAST

‘Tate‘ organizirale prvu humanitarnu aukciju slika: za stipendiranje dubrovačkih učenika i studenata slabijeg socio-ekonomskog statusa prikupljeno više od 14 tisuća eura!

Piše Dv
13. veljače 2023. - 11:07

Trinaest umjetničkih djela, dubrovačkih renomiranih autora, sretno našlo svoje nove domove. Na prvoj humanitarnoj aukciji udruge ‘Tata je tata‘ održanoj 11. veljače u Studentskom domu Dubrovnik ukupno je licitirano i prikupljeno čak 14.215 eura, a za potrebe stipendiranja dubrovačkih učenika i studenta u teškoj socijalnoj i ekonomskoj situaciji.

image
Tata je tata

- Ukratko, zacrtani cilj je ispunjen - imamo 10 stipendija! Malo je reći kako smo ponosni, sretni i zahvalni do neba. Prvenstveno mnogobrojnim građanima koji su nas podržali i licitirali za umjetnička djela i našim umjetnicima koji su nam svoje umjetnine donirali i odrekli se svojih premija. Naši dragi umjetnici, Josip Trostmann, Tonko Smokvina, Lukša Peko, Ivo Dimnić, Petar Dolić, Viktor Šerbu, Josip Ivanović, Mišo Baričević, Josip Škerlj, Maro Kriste, Ivan Perak, Vedran Grabovac i Robert Kralj - spremno su dali zalog za budućnost i obrazovanje naše djece. Koristimo ovu priliku i za zahvalu svima koji su pridonijeli organizaciji počevši od Studentskog doma Dubrovnik koji nam je ustupio prostor, razglas i ostalo, a čije nam je drago i uslužno osoblje (i tehnika i kuhinja i recepcija) bilo na raspolaganju cijelo vrijeme.

image
Tata je tata

- Hvala svima koji su nam ustupili svoju opremu, vrijeme, hranu i piće - Mihu Skvrci na fotografskim uslugama, Umjetničkoj galeriji Dubrovnik na stalcima za slike, DJ Slimu za glazbenu podlogu i ravnanje zvukom, Đoniju Čučeviću na mikrofonima, Nikši Žarku na rasvjeti, Fotostaru na printanju, na okvirima i grafici Dali‘s Artu, hvala na piću vinarima Crvik, Bukvić, D‘ Vinu, Edivo Vinu, Coca-Coli Hrvatska, Jamnici i Pagu, našem članu Tonku Smokvini inicijatoru aukcije i našoj dragoj Kati Lujo na vođenju programa. Hvala vama dragi naši mediji koji nas uvijek vjerno pratite dajući nam spremno vjetar u jedra. Bez vas bi ova naša priča bila mnogo tiša i manjeg odjeka, napisalo su ‘Tate‘. 

06. svibanj 2024 18:55