StoryEditorOCM
KulturaLAZARETI

STUDENTSKI TEATAR LERO Premijerno prikazana predstava "Kitice i Perlice"

Piše PSD.
19. prosinca 2017. - 00:11

U vidu premijerne izvedbe naslova "Kitice i Perlice" u režiji i dramatizaciji Davora Mojaša studentski je teatar Lero dao svoj doprinos obilježavanju 450. obljetnice smrti Marina Držića. Naziv komada posuđen je iz vilinskog svijeta koji se pojavljuje u drami "Skup". U predstavi igraju: Jasna Held, Ksenija Medović, Zvončica Šimić, Ana Petrović, Rela Petrić, Katarina Rušćić i Paula Japunčić.

Scenografiju i kostimografiju potpisuje Dubravka Lošić, koreografiju Zrinka Japunčić, za tehničko vodstvo i realizaciju scene zadužen je Mato Brnjić, oblikovatelj svjetla i ton priredio je Antonio Ljubojević, tonsku montažu radio je Viktor Lenert, realizaciju kostima napravila je Maja Glamočanin, za rekvizite se pobrinula Flora Fergatti dok je autorica grafičkog oblikovanja Nora Mojaš. 

Naslov "Kitice i Perlice" kompilacije je Držićevih djela, fragmenata njegovih kazališnih komada, pjesničkih ostvarenja, ali također sadrži biografske elemente kao što su primjerice njegova urotnička pisma koja je pisao Cosimu I. Mediciju.

- Predstava "Kitice i Perlice" anticipira i one Držićeve nesanice koje se mogu naslutiti u prolozima njegovih komedija, pjesama, raspršenih biografskih tragova i u njegovoj jedinoj tragediji "Hekubi". Predstavu je, u godini Vidrine "sve slave" i ne samo obljetničkih priziva, odigrala Lerova družina koja se, u svojoj nježnoj i plahoj igri, "Kiticama i Perlicama" nazvala i "stavila pamet na komediju", stoji u pratećem tekstu.

Reprizna izvedba una rasporedu je 19. prosinca s početkom u 19 sati na Lerovoj sceni u Lazaretima. bLu

 

20. travanj 2024 12:57