StoryEditorOCM
KulturaJOŠ JEDNA USTANOVA U KULTURI TRAŽI ČELNU OSOBU

Ravnateljica Dubrovačkih knjižnica Jelena Bogdanović zatražila razrješenje s funkcije, objasnila je što stoji iza ove odluke

Piše B. L.
20. prosinca 2021. - 12:24

Ravnateljica Dubrovačkih knjižnica, Jelena Bogdanović, zatražila je razrješenje s te funkcije. Ovu su informaciju potvrdili iz Grada Dubrovnika.

- Razlog zbog kojeg odlazim u Zagreb je privatne prirode, nadam se samo na par godina, riječ je u ulaganju u školovanje moje djece te završetku moga doktorskoga studija u Zagrebu. Ravnati jednom ustanovom i baviti se intelektualnim radom je nemoguće. Posao na koji odlazim odnosi se na visokoškolske knjižnice, predstavlja jedan novi segment usavršavanja i, ako prođe sve prema planu, za četiri godine bih trebala imati sve preduvjete za ravnanje sveučilišnom knjižnicom ili bilo kojom drugom ustanovom, navela je Bogdanović u svom obrazloženju.

Iz gradske uprave objašnjavaju kako će se o razrješenju dosadašnje ravnateljice i imenovanju vršitelja dužnosti ravnatelja, po prijedlogu Upravnog vijeća Dubrovačkih knjižnica, raspravljati na sljedećoj sjednici Gradskog vijeća 27. prosinca.

Također, sukladno Statutu Dubrovačkih knjižnica, Upravno vijeće je dužno raspisati natječaj za ravnatelja u roku od 30 dana od dana imenovanja vršitelja dužnosti.

Bogdanović je ravnateljicom ove ustanove u kulturi postala u travnju 2018., zamijenivši na toj poziciji Vesnu Čučić.

18. travanj 2024 11:22